fg_DxE3I.jpg

İyi Parti Nizip Belediye Başkan Adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, Nizip’e yönelik projelerini açıklarken, Nizip’in iyilik kenti olacağını, başta kadın ve aile olmak üzere gençlerin, emeklilerin ve tüm halkın yüzünü güldüreceklerini söyledi.



25 Mart 2024 Pazartesi
Gaziantep

İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, Nizip’e yönelik projelerini açıklarken, Nizip’in iyilik kenti olacağını, başta kadın ve aile olmak üzere, gençlerin, emeklilerin ve tüm halkın yüzlerini güldüreceklerini ifade etti.

‘İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN’

Bilgiç, 31 Mart seçimlerinin tamamlanmasının ve Nizip’in İyi parti belediyeciliği ile tanışmasının ardından hayat felsefelerinin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı doğrultusunda sosyal belediyeciliğin öncelikli olacağını söyledi. Bilgiç, açıklamasının devamında şunları söyledi:

‘‘Büyükşehir Yasası ile birlikte bazı temel hizmetler, büyükşehir belediyelerine devredildi. Bundan dolayı da ilçe belediyelerinin hizmet anlayışının değişmesi gerekiyor. Biz, sosyal belediyecilik ve toplumsal kalkınmaya yönelik projelerimizle halkımızın huzur ve refahını sağlayacağız. Göreve geldiğimizde ilk projelerimiz, Nizip’in dört farklı bölgesine dört farklı kadın ve aile merkezi kurmak olacak. Benim Nizipli hanım kardeşim, sabahtan akşama kadar evinde çocukları ile oturmaktan, monoton hayattan ve tüketim ekonomisinden çıkıp, daha sosyal; daha modern, kişisel gelişimini tamamlamış, ekonomik özgürlüğünü elde etmiş mutlu bireyler haline gelecek. Nizip’in dört farklı bölgesinde inşa edeceğimiz kadın ve aile merkezlerimizde meslek kursları, üretim atölyeleri, çocuk kreşleri, alışveriş merkezleri, lokantalar, kafeler, pastaneler gibi tüm sosyal donatıların olduğu bir merkez olacak.’’

‘NİZİPLİ KADINLARIMIZ, EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAK’

‘‘Yıllardır ötekileştirilen, evde dört duvar arasına hapsedilen Nizipli kadın kardeşlerimiz, sabah çocuğunun elinden tutup, kadın ve aile merkezine gidecek. Öncelikle çocuğunu burada bulunan kreşimize verecek. Sonra, kendi merkezimiz bünyesinde bulunan meslek kurslarından hangisini istiyorsa, oraya gidip eğitimini alacak. Eğitimini tamamlayan hanım kardeşlerimiz, yine aynı merkez bünyesinde bulunan üretim atölyelerinde çalışmaya başlayacak ve kendi ekonomik özgürlüğünü kazanacak. Bir taraftan çocuğu evde dört duvar arasında hapsedilmekten kurtulan çocuklarımız, diğer taraftan ise profesyonel eğitimli görevlilerimiz tarafından kreşlerde bakılacak.  Ayrıca, hanım kardeşlerimiz, merkezimiz bünyesinde bulunan kafe, lokanta, pastane gibi mekanlarda günün yorgunluğunu atacak, sosyal ve kültürel etkinlikler yapabilecek. Dilerse de müzik, resim, tiyatro vb. etkinlikler ile tanışacak. Proje kapsamında 5 yıl içerisinde faaliyete açmış olduğumuz kadın ve aile merkezlerinde, bin kadın kardeşimizi iş ve aş sahibi yapacağız.’’

‘GAZİANTEP, TÜRKİYE VE DÜNYAYA ÜRETİM YAPACAKLAR’

‘‘Merkezlerimizdeki kadınlarımız öncelikle Nizip ve Gaziantep için, sonrasında ise Türkiye ve dünya için üretim yapacaklar. Nizip’in değeri olan ürünler, Nizipli hanımlarımızın elleri ile üretime dönüşerek, Nizip ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlanmış olacak. Göreve geldiğimiz ilk yıl bir merkezimizi açarak başlatacağımız bu hizmet kervanımız, her yıl bir yenisinin eklenmesi ile devam edecek. Bu merkezlerin yönetimini belediye yönetiminden ayırmak için de belediye ile işbirliği içinde kadın kooperatifleri kuracağız ve sonrasında yönetimi kooperatiflerimize bırakmış olacağız. Açtığımız Kadın ve aile merkezlerinde aldığı eğitim ve kurslar sonrasında, merkezimiz bünyesinde değil de, kendi adına işyeri açmak, bir marka değeri yaratmak isteyen girişimci kadınlarımız desteklenerek, Nizip’ten ünlü iş kadınlarının yetişmesini sağlamış olacağız’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi