Anadolu Ajansı’nın bastırdığı 2017 yıllığını, iktidar partisi propaganda bültenine benzeten CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Bilal Erdoğan’a bile yer verilen yıllıkta, milli bayramların görmezden gelinmesine tepki gösterdi.
Anadolu Ajansı, her yıl olduğu gibi 2017 yılında da dünyada ve ülkemizde öne çıkan haber ve fotoğrafları derleme iddiasıyla 330 sayfalık bir yıllık hazırladı. Yıllığı inceleyen CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, ajansın tıpkı geçen sene olduğu gibi bu yıl da Saray ve iktidar partisi propaganda bülteni hazırladığını ifade etti. Yıllıkta, Etnospor Kültür Festivali adı altında Bilal Erdoğan reklamının bile yapıldığına dikkat çeken Ekici “AA’nın gözünde milli bayramlar, Bilal Erdoğan’dan daha değersizmiş” ifadelerini kullandı. Ekici ayrıca “ayrımcılığın zirve yaptığı söz konusu yıllıkta iktidar partisi ve mensupları yine kendilerine geniş bir yer bulurken muhalefet partilerinin eylem ve söylemleri yok sayılmış, milli bayramlarımız görmezden gelinmiş, iktidarın tepki yaratan uygulamalarına hiç değinilmemiştir” değerlendirmesinde bulundu.
Konuyu bir önergeyle Meclis gündemine de taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Anadolu Ajansı’ndan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan şu sorulara cevap vermesini istedi:
- Anadolu Ajansı’nın 2017 yıllığından kaç adet bastırılmıştır? Söz konusu yıllığın maliyeti nedir?
- Anadolu Ajansı’nın 2017 yıllığında da yer alan haberlerin ve fotoğrafların seçiminde hangi kriterler kullanılmıştır?
- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97’inci kuruluş yıldönümünü kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mıza yıllıkta neden yer verilmemiştir?
- Tüm Türkiye’de coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mıza, tek satırla/tek kareyle dahi olsa yıllıkta neden yer verilmemiştir?
- AA 2017 yıllığında, Cumhuriyetimizin 94’üncü yılını büyük bir coşkuyla kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın yer almamasının nedeni nedir?
- Cumhuriyet’e, milli iradenin temsil edildiği Meclis’e, kurtuluş mücadelesine karşı olanlar tarafından sergilenen Milli bayramlarımızı yok sayma tavrının Atatürk’ün kurduğu AA tarafından da sergilenmesinin nedeni nedir?
- Kamuoyunda günlerce tartışılan Man Adası belgeleri 2017 yılının en önemli olaylarından biri iken AA 2017 yıllığında yok sayılması hangi gerekçelere dayanmaktadır?
- Yıllığın 261’inci sayfasında Cumhurbaşkanı’nın Sırbistan ziyaretine ve 280’inci sayfasında ucuz et satışının başladığına ilişkin haberlere yer verilirken Sırp kasabıyla yapılan 5 bin tonluk et ithalatı anlaşması neden görmezden gelinmiştir?
- Türkiye’nin ilk şehir hastanesinin Yozgat’ta açıldığını ilişkin haber görseliyle birlikte neredeyse tam sayfa verilirken, hasta garantili şehir hastaneleri, geçiş garantili köprüler için vatandaşın sırtına yüklenen 6,2 milyarın gizlenmesi tarafsız habercilikle bağdaşmakta mıdır?
- AA 2017 yıllığının tamamında iktidar partisi ile ona destek veren partilere yer verilirken, ana muhalefet partisinin 3-4 haberle sınırlandırılmasının, İYİ Parti’nin kuruluş haberi de dâhil olmak üzere hiçbir şekilde yer almamasının nedeni nedir? AA’ya bu yönde herhangi bir telkin ya da baskı olmuş mudur?
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.