kkk_2lnPx.jpg

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), sıra dışı bir etkinliğe daha imza atıyor. Tüm dünyada aynı anda başlayan ve katılımcıların 48 saat uyumadan devam edeceği “Global Game Jam” (GGJ) adı verilen etkinlikte, oyun geliştiriciler bir araya gelerek temaya göre çeşitli oyunlar geliştirecek.



26 Ocak 2018 Cuma
Eğitim

2017 yılının Ocak ayında Gloabal Game Jam (GGJ)  etkinliğinde 95 ülkede 700 konumda 48 saatte 7000'in üzerinde oyun geliştirildi. Her yıl tüm dünyada düzenlenen GGJ, bu yıl Güneydoğu Anadolu bölgesinden sadece Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve  Zeugma Game Hub Oyun Ekibi  katılıyor ve organize ediyor. Etkinlikte, katılımcıların oyun sektörü hakkında bilgi edinmeleri ve bu sektöre yönelik oyun geliştirmeleri amaçlanıyor. Etkinlik sonunda ortaya çıkan oyunların yatırıcılar tarafından desteklenerek ülkemizde oyun sektöründeki teknoloji üretkenliğinin önünün açılması için destek sağlanması isteniyor. Ayrıca katılımcılar, alanında uzman kişilerle bir araya getirilerek profesyonel iş hayatında karşılaşacakları zorluklar ve fırsatlar hakkında bilgilendirilecek. Bunlarla beraber profesyonel kişilerin, iş hayatlarında yaptıkları ve kullandıkları birkaç oyunun uygulamalı olarak gösterilmesi katılımcıların sahip oldukları yetkinlikleri ne yönde geliştirmeleri gerektiği hakkında öngörülerinin oluşması, etkinliğin hedefleri arasında gösteriliyor.

GGJ etkinliğinin, oyun geliştiricilerinin yeteneklerinin geliştirilmesini ve yeni teknolojik araçları keşfedip bunları bir bütün içinde kullanmasını amaçlıyor. GGJ’nin bir yarışma olmadığı, işbirliği ile yardımlaşmayı ve dayanışmayı teşvik eden bir etkinlik olduğu yetkililer tarafından açıklandı. Etkinlik süresince diğer merkezlerin ne yaptıklarını görebilmek için “Twitch” isimli bir sistem üzerinden yayın yapılıyor. Etkinlik sonunda ise oyunlar sisteme yüklenecek.

“KATILIMCILAR YOĞUN EFOR SARF EDEREK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK”

HKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysi İşler, etkinlikte açılış konuşması yaptı. Katılımcılara önemli bilgiler veren İşler, şu ifadelere değindi: “ Dünya ile aynı anda başladığımız bu etkinlik ile 48 saat boyunca çeşitli oyunlar geliştirilecek. Katılımcılar yoğun efor sarf ederek çalışmalarını sürdürecek. Mobile yönelik oyun geliştirme uygulamaları artan bir hızda devam ederken bunun yanında PC ve sosyal medya oyun uygulamaları da bunu takip ediyor. Ülkemizde genç girişimcilerin yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği oyun geliştirme ile sektörün önemli yazılım uzmanları bu işe kafa yorarak farklı segmentlerde oyunlar geliştirme üzerinde çalışacak. Ayrıca şuna da değinmek isterim ki son yıllarda Türkiye'de oyun sektörü içerisinde yer alan firmaların sayısı 50'nin üzerinde seyrediyor”.

“KATILIMCILARI ZORLU VE YORUCU 48 SAAT BEKLİYOR”

Etkinliğe büyük destek veren HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz: “Yenilikçi girişimci ve proaktif bir üniversite olarak bunu artık daha net ortaya koymaya başladık. Eğer yenilikçi ve girişimciyseniz bu tarz etkinlikleri geliştirerek arttırmanız gerekiyor. Öğrencilerimiz için girişimciliği geliştirecek çeşitli imkanlarımız var. Bunlardan mutlaka faydalanmalarını öneririm. Endüstri 4.0’a ciddi bir ilgimiz var. Bunu da yaptığımız her işte ortaya koymaya devam ediyoruz. Bugün burada başlattığımız etkinlik ile hep beraber oyun geliştireceğiz. Geçen yıl çok ciddi rakamlarda oyunlar geliştirildi. Çeşitli çalışmalarla bu yıl geliştirilen oyun sayısının daha da artacağı kanaatindeyim. Üniversitemizde buna ciddi anlamda önem vererek bu konuda çalışmalar yapacak. Bugün itibarı ile katılımcıları zorlu ve yorucu 48 saat bekliyor. Çalışmaların sonunda çok başarılı işlerin çıkacağına da şüphem yok. Ben şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi