Çünkü Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdari Dava Dairesi, Ticaret Odası'nın Ali Yener'le ilgili, göreve iade kararına yaptığı itirazını reddetti. Mahkeme dava konusu işlemde hukuka uygunluk, dava konusu işlemin iptali yolunda verilen mahkeme kararında ise sonucu itibariyle hukuka aykırılık bulunmadığına hükmetti. Bu kararla oda başkanı Eyüp Bartık döneminde usülsüzlük yapılarak meclis başkanlığından düşürüldüğüne kanaat getirilen ve göreve dönmesi yönünde karar verilen Ali Yener bir kez daha hukuk savaşını kazanmış oldu.
GTO İSTİNAF TALEBİNDE BULUNDU
Ali Yener'in göreve iade kararının ardından GTO Yönetimi, İstinaf talebinde bulundu. GTO Yönetimi, 4.05.2013 tarihinde yapılan GTO seçimlerinde 37 Nolu Meslek Komitesi üyeliğine seçilen Ali Yener'in, 37 nolu meslek komitesinde son altı ay içerisinde yapılan toplantıların yarısından bir fazlasına katılmadığı iddiasıyla meslek komite üyeliğinin sona erdiirlmesine yönelik tesis edilen 31.08.2016 tarih ve 100.02.01.03-20-GS/20/2191 sayılı işlemin iptali istemiyle açılan davada Gaziantep 1. İdare Mahkemesince verilen 26/10/2017 tarih ve E:2016 /728, K:2017/1727 sayılı dava konusu işlemin iptaline ilişkin kararın, genel sekretere verilen görevin her toplantıda hazirun cetvelinin üyeler tarafından imzalanmasını sağlayarak bunun takibini yapmak ve saklamak yükümlülüğü olduğu, kamera kayıtlarının otomatik olarak silinmesi sebebiyle verilemediği usul ve yasaya aykırı olduğu ileri sürülerek istinaf yoluyla incelenip kaldırılmasını istedi.
MAHKEME KARARINI VERDİ
Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdari Dava Dairesi, dava konusu işlemin iptali yolunda verilen mahkeme kararında sonucu itibariyle hukuka aykırılık bulunmadığına karar verdi.
Kararda, "Gaziantep 1. İdare Mahkemesince verilen 26/10/20017 tarihve E:2016/728, K:2017/1727 sayılı kararına karşı yapılan istinaf başvurusunun reddine karar verdi. Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdari Dava Dairesi, 'Olayda oda borsa ve birlik organlarında görevli üyelerin özürlü veya özürsüz olarak altı ay içinde yapılan toplantıların yarısından bir fazlasına katılmamaları halinde üyelikten çekilmiş sayılacaklarının 5174 sayılı kanun ve oda muamelat yönetmeliği ile hüküm altına alındığı söz konusu hükümlerde anılan işlemin kim tarafından ve nasıl tesis edileceği noktasında herhangi bir düzenlemeye şer verilmediği, bu nedenle söz konusu işlemin mevzuat uyarınca odanın karar organı olarak belirlenen meclis tarafından yerine getirilmesi gerektiği sonuç ve kaanatine varılmış olup, oda meclis kararı olmaksızın, yetkisiz oda yönetim kurulu kararı üzerine genel sekreter tarafından tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uygunluk, dava konusu işlemin iptali yolunda verilen mahkeme kararında ise sonucu itibariyle hukuka aykırılık bulunmamaktadır" denildi.
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.