kk_8w67x.jpg

Merkez Bankası'nın GLP faizi ile politika faizini eşitlemesinin ardından dolar/TL 4.60'ın altına indi.



28 Mayıs 2018 Pazartesi
Ekonomi

Olağanüstü PPK toplantısı öncesi 4.9290'a kadar yükselerek tarihi zirveyi gören dolar/TL, faiz artırım kararı sonrası ilk tepki olarak 4.5433'e kadar gerilemişti. Merkez Bankası bugün de sadeleşme adımı gelmesiyle 4.60 TL’nin altına indi.

Merkez Bankası’nın attığı sadeleşme adımını sozcu.com.tr’ye değerlendiren GCM Foreks Araştırma Uzmanı Enver Erkan Merkez’in adımının kuvvetli bir iletişim modeli adına önemli olduğunu belirtti. Çetinkaya Merkez’in bu mesajıyla 7 Haziran’daki PPK için aktif bir tavır sergilediğini söyledi. İşte Erkan’ın açıklamaları:

Merkez Bankası'nın adımı aynen bu şekilde gerçekleşti ve piyasalar tarafında da yansımasının olumlu olduğunu, kurun 4,60 bandının altına doğru gerilediğini gözlemlemekteyiz. Merkez Bankası, geleneksel bir para politikası aracı olmayan GLP kullanımını bırakarak iletişimini netleştirdi ve daha öngörülebilir oldu.

Eskiden 7,25 – 8 – 9,25 olan faiz koridoru 15 – 16,5 – 18'e yükseltildi. Mevcut sıkı duruşun resmileştirilmesiyle, Merkez Bankası'nın bağımsız politika adımları attığına dair de güven tesis açısından önemli… Merkez Bankası bu adımını 7 Haziran'ı beklemeden attığı için de proaktif bir duruş sergilemiş oldu.

Bundan sonra hedef enflasyonla mücadele ve bu alanda da reformist bir ekonomi yönetimiyle konsensüs içinde proaktif hareketler olmalıdır.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi