dd_goUV5.JPG

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep Havalimanında yaşanan uçak iptalleri ve rötarlarla ilgili Ulaştırma Bakanı ve Devlet Hava Meydanları Genel Müdürünü uyardı.



4 Ocak 2020 Cumartesi
Gaziantep

“Artık verilen sözleri tutun” diyen Yılmazkaya, bölgenin önemli sanayi ve turizm kenti olan Gaziantep Havaalanına yapılacak olan CAT 2 sisteminin 2 yıl önce yapılacağı söylenmesine rağmen yapılmadığını, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin’in 2020 yılında yapağız sözünü artık tutması gerektiğini ifade etti.

 “Gaziantep Havalimanının fiziki yetersizliği, sefer sayısının azlığı ve biletlerin aşırı pahalı oluşu noktasında Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Hava Meydanlarını bir kez daha uyarıyor, sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum” diyen Yılmazkaya ,“Pilotlar için inişlerde büyük kolaylık sağlayan ILS’ler kendi aralarında, uçağın 60 metreye kadar alçalabildiği CAT 1, 30 metreye kadar alçalabildiği CAT 2 ve sıfır seviyesindeki CAT 3 olmak üzere 3 kategoriye ayrılıyor” dedi.

(Aletli İniş Sistemi) ILS’in bulut tavanının alçak, görüş faktörlerinin kötü olduğu hava koşullarında uçağın piste elektronik cihazlarla emniyetli iniş yapmasını sağlayan sistem olduğunu belirten Yılmazkaya, “5 saatlik uçak mesafesiyle 2 milyarlık nüfusa ulaşan sanayi ve turizm kentimiz Gaziantep kış aylarında yaşanan uçak iptalleri ve rötarlar yüzünden büyük zararlar görmekte, bu sistemin kurulması geciktikçe Gaziantep’in sanayisine, ekonomisine, ticaretine ve turizmine büyük darbe vurulmaktadır” dedi.   

YILMAZKAYA konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Gaziantep Havalimanındaki uçak iniş yaklaşma kategorisinin CAT II'ye yükseltilmesi amacıyla defalarca Ulaştırma Bakanlığını ve Devlet Hava Meydanlarını uyarmamıza rağmen 2018 ve 2019 yılında “tamam, sistemi kuracağız” sözü veren Devlet Hava Meydanları yıl 2020 Ocak ayı itibariyle yine aynı sözleri vermektedir.

Gaziantep Havaalanı Taksi Yolu için 50 milyon lirayı göden çıkaran DHM, 600 ile 750 bin dolarlık bu sitemi yıllardır kurmamakta neden ısrar ediyor anlamış değilim.

Devlet Hava Meydanları İnşallah bu sene bölgeye ve İlimize verdiği zararın farkına vararak, Gaziantep Havaalanı için söz verdiği bu sistemi bu defa kurar diye umut ediyorum.

Gaziantep Havalimanının fiziki yetersizliği, sefer sayısının azlığı ve biletlerin aşırı pahalı oluşu noktasında Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Hava Meydanlarını bir kez daha uyarıyor, sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi