dd_3Ezv1.jpg

Eğitim Sen, ülke genelinde koronavirüs tespit edilen okullar olduğunu belirtti.



15 Mart 2021 Pazartesi
Gaziantep

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, Türkiye genelinde Koronavirüs tespit edilen okulların olduğuna dikkar çekti. Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “Vakalarla birlikte karantinaya alınan öğrenci, öğretmen, sınıf, yurt ve okul sayıları her geçen gün artmaktadır. Öğrenci vakalarının ağırlıklı olarak ortaöğretimde görünüyor olması tesadüfi değildir. Talep ve uyarılara kulaklarını tıkayan MEB ortaöğretimin tüm kademelerinde yüz yüze sınavdan vazgeçmemiş ve 12. Sınıfların yanı sıra birçok bölgede 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze eğitime başlamıştır. Salgın bulaş riskinin yüksek olduğu bu yaş gruplarını, tedbirlerin bu kadar yetersiz olduğu bir dönemde yüz yüze eğitime ve sınava alma ısrarı anlaşılır bir durum değil” serzenişinde bulundu.

Parlakçı, “Eğitime ayrılan bütçenin çok düşük seviyede olması dolayısıyla ne ek kadro istihdamı ne okullarda fiziki yenilenme ne de gerekli teknolojik ilerleme sağlanamamaktadır. Ekonomik, sosyal, siyasal politikalar derin bir krizi yaşarken eğitim alanının da kötü yönetilmesi beklenen bir gelişme olsa da bu durum eğitim emekçileri ve veliler tarafından kabul edilmemeli, izlemede kalınmamalıdır. Tam tersine sağlıklı ve güvenli eğitim hakkı talebini ısrarla dile getiren toplumsal sesin yükseltilmesi gerekmektedir. Gelir seviyesi oldukça düşmüş olan toplumun bir de çocuklarının eğitimsiz kalması ülkemizin geleceği açısından çözüm bekleyen bir probleme dönüşmüştür. Uzaktan eğitim döneminde mağduriyet yaşayan yoksul ailelerimizin çocukları, kırsal kesimde olanakları olmayan çocuklarımız, eğitimden kopan ve ağırlıkla tarımda işçi olarak çalıştırılan çocuklarımız, eğitimden koparılan kız çocuklarımız büyük bir istekle yüz yüze eğitimi beklerken onlara sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamı sunulmaması en büyük kaygımız ve mücadele gerekçemiz” dedi.

EĞİTİMCİLER AŞISIZ KALDI, ÖĞRENCİLER SINIFLARA KAVUŞAMADI

Salgın koşullarında yüz yüze eğitime geçilmesinin ciddi bir stratejiyi ve buna uygun ek bütçeyi zorunlu kıldığını kaydeden Parlakçı, “Uzaktan eğitimde milyonlarca öğrenciyi tabletten, bilgisayardan ve internet desteğinden yoksun bırakan MEB bu kez de yüz yüze eğitimde eğitim emekçilerini aşısız bırakmış, öğrencileri seyreltilmiş sınıflara yeterince kavuşturamamış, ihtiyaç oranında ek kadro atamamış, her okula bir sağlık personeli görevlendirememiş, öğretmen odaları, öğrenci ve öğretmen tuvaletleri çoğaltılamamış, sağlıklı ulaşım konusunda strateji geliştirilmesine öncülük edemedi” tespitini yaptı.

TÜM TEDBİRLER İVEDİLİKLE HAYATA GEÇİRİLMELİ

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bilinmelidir ki sendikamızın olanakları ölçüsünde ulaştığı verilerden oluşan bu tablo gerçeğin bir kısmıdır. Tablomuzun açık bir biçimde gösterdiği şudur; salgına karşı en öncelikli tedbir olan aşının halen eğitim emekçileri için yaygınca yapılmayışı yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliğini risk altına almaktadır, çünkü vakalar ciddi oranda artmaktadır. MEB, yüz yüze eğitimin devam ettirilebilmesi için aşının hayati öncelikte ilk tedbir olduğunu bilmeli ve tüm eğitim emekçilerinin aşılanmasının seferberlik düzeyinde hızla ve bir an önce yapılmasını sağlamalıdır. Diğer tüm tedbirleri de ivedilikle hayata geçirmeli.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi