yurthaberleri.net'ten Murat Güreş'in haberine göre, Gaziantep’in önemli sanayicilerinden olan, otomotiv, tarım, petrol, sigortacılık, aracılık gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren Şahintaş A.Ş.’nin hissedarları, 16 yıl önce hayatını kaybeden kardeşleri Osman Şahin'in, 4 kızına miraslarını vermemek için her yolu deniyor. Kendileri lüks içinde yaşarken, kız kardeşler Tekirdağ’da zor bir yaşam sürüyor.
KADINA MİRAS YOK SAYILDI
Güldem Şafak (46), Ece Gizem (33) Lara ve ikizi Sara Şahin (26) yaşında 4 kız kardeşler. Gaziantep’te yerleşik Şahintaş A.Ş.’nin hissedarlarından olan babaları Osman Şahin 16 yıl önce kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Ardından ailenin en büyüğü olan dedeleri Mustafa Şahin de 2 yıl önce vefat etti. Şahin Ailesi’nin dudak uçuklatan mirasından hem babaları hem de dedelerinden dolayı pay alması gereken 4 kız kardeşe, “kadın kısmına miras yok” anlayışı intikal eden hakları verilmiyor.
TEREKENİN TESPİTİ DAVASI AÇILDI
Ailenin avukatı Hasan Öztürkmen, 4 kızın mirastan düşen paylarını alabilmesi için Gaziantep 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne 21 Nisan tarihinde 2021/7 dosya numarası ile terekenin tespiti davası açtı. Av. Öztürkmen, kendi çabaları ile mirastan pay verilmeyen 3 şirket ile 150 civarında taşınmazın tapusuna ulaştıklarını belirterek, “Esas tespiti mahkeme yapacak. Terekenin tespiti için bir kişi görevlendirilecek. Mirasla ilgili banka hesapları, taşınır-taşınmaz mallar, kiradaki mülkler, şirketlerdeki hisselerin mahkeme kararı ile belirlenecek. 4 kız kardeşe bugüne kadar değil üvey evlat, üveyin de üveyi muamelesi yapılmış. Adeta yok sayılmışlar. Kızlar annelerinin memleketi olan Edirne’de zorluklar içinde hayatlarını sürdürmeye çalışırken, Şahin Ailesi lüks içindeler. Mirasın tespiti ile birlikte, ortaklığın giderilmesi davası açmak için süreci başlattık. Bu dava kapsamında dede Mustafa Şahin’e kayıtlı 45 adet taşınmaza ulaştık. Yapılacak araştırmada ortaya çıkacak tapu sayısı değişebilir. Aile, kız kardeşleri mağdur etti. Çeşitli yöntemlerle kanuna karşı hile yaparak mirastan düşen paylarını vermiyorlar. İstanbul Sözleşmesi’nin iptali ile kadına yönelik şiddete her gün dikkat çekiliyor. Burada müvekkillerime yapılan haksızlıktır, şiddetin bir başka biçimidir, yıldırmadır, mobingtir” dedi.
“TARLADAKİ MAHSÜLÜ BİLE VERMEDİLER”
Av. Hasan Öztürkmen, kadının yok sayılması ve dışlanmasının görülmemiş bir hal aldığı davada müvekkillerine miras paylarının kaçırılmasında her türlü manevi şiddetin yaşatıldığın dikkat çekerek, “Şahin Ailesi’nin davaya konu ürün veren tarlaları var. Diğer mirasçılar davacılara mirastan paylarına düşen, nakdi ödemeleri yapmamışlar. Tekirdağ’da yaşayan davacıları miras payları ve şirketler olanaklarından yararlandırmamışlar, mahsul veren taşınmazların mahsullerinden paylarına düşeni bile vermemişler yönetimi kendilerinde olan şirketlerin yönetiminde söz ve rey hakkı vermeyerek mağduriyetlerine yol açmışlar. Bir kısım şirketler isim değiştirmiş, bir kısım şirketler birleştirilmiş ve bütün bunlarda davacıların oluru alınmamış, hatta bilgi dahi verilmemiş. Bu durum aynı zaman insan, kadın hakları ihlalidir. Müvekkillerimin haklarını sonuna kadar arayacağım” diye konuştu.
KONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPMADILAR
Ayrıca, bu haberin yayınlanmasının ardından biz de konunun muhatabı olan şirket hissedarlarından konu hakkında bilgi almayı, tarafsız yayıncılık anlayışımız gereği onların da düşüncelerini alıp haberde yer vermek istedik. Ancak, hissedarlar tarafından bu isteğimize günlerdir yanıt gelmedi. Bu hususu da kamuoyunun ve okurlarımızın bilmesini isteriz.
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.