Kaçıran, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
* Başarı; azmin, sabrın, sürekliliğin ve gayretin sonucudur. Eğer, başarılı olmak istiyorsanız önce kendinize büyük hedefler koyunuz ve bu hedeflere ulaşabilmek için planlar yapınız. Dünyada başarılı olan insanlar çok zeki oldukları için değil, planlı ve sürekli çalıştıkları için başarılı olmuşlardır. Descartes, “ Plansız çalışan kimse, ülke ülke dolaşıp hazine arayan bir insana benzer.” diyor. Bilgi çağına hazırlıksız yakalanmayınız, araştırınız, okuyunuz, öğrendiğiniz bilgileri kullanabilme alışkanlığını kazanınız.’’
* Eğitim-öğretimin en önemli unsuru sizlersiniz. Uzun bir pandemi ve yaz tatilinden sonra öğrencilerinizle birlikte yeni bir maratona başlaladınız. Bu maratonda, eğitim-öğretim ve sosyal hayatın bir bütün olduğunu göz ardı etmeden salt testlerle öğrencilerinizi değerlendirmeyiniz.
* Maalesef sınav sistemimiz sadece bilgiyi ölçmeye dayalı olduğu için ezbere dayalı eğitim-öğretimden uzak durmalısınız. Oysa eleştirel düşünmeye yönelik sınav sistemi tesis edilebilse çocuklarımız daha çok sorgulayan ve araştıran bireyler olarak yetişeceklerdir. Özetle sınav sisteminden kaynaklı bazı eksiklerin siz değerli eğitimcilerin özverili çalışmalarıyla aşılacağına inanıyorum.
* Yapacağınız ölçme ve değerlendirme; öğrencinin davranışını, verilen görevi nasıl yaptığını, becerisini, olaylara bakış açısını, özel yeteneğini, performansını ve en önemlisi de birey olma özeliğini içermelidir. Eğitim hızlı bir değişim içerisindedir. Bunun için de önce değişime kendinizden başlayarak, eğitimdeki gelişmeleri yakından takip ederek, çalışmalarınızı en üst düzeyde yüksek performans göstererek, sevgi ve güven ortamı içerisinde yapınız. Sizin göstereceğiniz çaba ve yüksek performans, gelişmiş ülkeler arasında yaşanan rekabet ortamında, ülkemizin ön sıralarda yer almasını sağlayacaktır.Kıymetli Veliler, çocuklarımızın yetişmesinde her türlü maddi ve manevi desteği sağlayan sizlersiniz. Öğrencilerimizin yetişmesinde, öğretmenlerin olduğu kadar sizin de payınız çok yüksektir. Çünkü iyi bir toplumun temeli ailede atılır.
* Unutmayınız ki aile ne kadar maddi ve manevi değerlerine sahip çıkarsa toplum da o kadar sağlam olur. Eğitim-öğretimi sadece okuldan beklemeden, eğitim-öğretimin üç sacayağından birine gönüllü aday olmalısınız. Çünkü ilgili veliler amaçların gerçekleşebilmesi için eğitim öğretimin en büyük dayanağı olurlar. Çocuklarınızdan başarı beklemek elbette hakkınızdır ama her çocuğun öğrenme ve başarı düzeyi farklıdır. Çocuklarınızı başkalarıyla kıyaslamadan onların bireysel farklılıklarının olabileceğini unutmayınız. Çocuklarınıza sadece maddi yönden değil manevi yönden de destek olduğunuzu hissettiriniz.
Yeni eğitim öğretim yılının, yarınları aydınlık güzel Türkiyemize, öğrencilerimize, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim.
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.