vf_6shnA.jpg

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, 17 Mart 2022 yarın oynanacak Galatasaray - Barcelona UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu müsabakasına ve genel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.



16 Mart 2022 Çarşamba
Spor

Geçtiğimiz hafta Camp Nou’da oynanan ve 0-0’lık beraberlikle sonuçlanan ilk maçta, Galatasaray’ın ortaya koyduğu futbolun ulusal ve uluslararası tüm otoriteler tarafından takdir edildiğini ifade eden Burak Elmas, “Umuyoruz ikinci maçta da bize yakışan bir futbol ortaya koyacağız ve turu geçen taraf olacağız. Rakibimizin Barcelona olduğunun farkındayız. Ama biz de Galatasarayız. Futbolcularımız, teknik heyetimiz bunun bilincinde. Çok iyi hazırlandıklarını biliyorum. Umuyorum yarın çok güzel bir sonuçla yola devam edeceğiz” dedi.

AVRUPA’DA BAŞARI BİZİM KURULUŞ AMACIMIZ

Burak Elmas şöyle devam etti: “Barcelona ve Galatasaray arasında kültürel ve sistemsel olarak çok büyük benzerlikler var. Tarihi mirası çok güçlü iki kulüp ve Barcelona’nın, tüm dünyada bilinen bir mottosu var: ‘Bir kulüpten fazlası’. Bu mücadele de bizim için ‘bir maçtan fazlası.’ Galatasaray’ın Avrupa’da yaptığı her mücadeleye bu gözle bakmak lazım. Biz bu maçlara sadece gol atmak, galip gelmek, puan almak için çıkmıyoruz. Biz Avrupa’daki her maçımızda, kurucularımızı, 117 yıl boyunca bu kulübe hizmet eden tüm yönetici ve sporcularımızı, ünleri dünyaya yayılmış taraftarlarımızı onurlandırıyoruz. Bugün Galatasaray camiasının her bir ferdi için Avrupa’da başarının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Avrupa’da başarı, bu kulübün kuruluş amacı. Dolayısıyla bizim için Barcelona ya da bir başkasının inanın bir önemi yok. Camia olarak kenetlendik. Aslanlar gibi çıkacağız, umuyorum da çok güzel bir gün olacak tüm Galatasaraylılar için.”

TARAFTARIMIZA HER ZAMANKİNDEN FAZLA İHTİYACIMIZ OLACAK

Yarınki maçta taraftar desteğinin de çok önemli olacağının altını çizen Burak Elmas, “Bugün uluslararası medyada Galatasaray hakkında ilk bahsedilen şeylerden biri taraftarımız. Onlara yarın her zamankinden fazla ihtiyacımız olacak. Taraftarımız arkamızda olduğunda neleri başarabildiğimizi bugüne kadar defalarca gösterdik. Onlar bizim her başarımızın baş mimarı. Tüm dünya, Galatasaray’ın seyircisiyle bir olduğunda neler yapabileceğinin farkında. Yarın da tamamen centilmenlik kuralları çerçevesinde, bu birlikteliği onlara gösterelim. Taraftarlarımızdan en büyük ricam bu” şeklinde konuştu.

Olası bir çeyrek ve hatta final yolculuğunun Galatasaray camiası için olduğu kadar Türk futbolu için de çok önemli olduğunun altını çizen Burak Elmas sözlerine şöyle devam etti: “Bizim Avrupa Ligi’nde ortaya koyacağımız başarı, gelecek yıllarda Avrupa’ya gidecek Türk takımlarının da bir anlamda kaderini belirleyecek. Dolayısıyla burada takım, renk sevdasını da bir kenara bırakmamız gerektiğine inanıyorum. Umuyoruz yarın geçeceğimiz tur sonrasında çeyrek finali ve umuyoruz ki finali, tüm ülkemize hediye edeceğiz.”

9 HAKEMLİK LİSTE, TÜRK FUTBOLUNUN KARA LEKELERİNDEN BİRİDİR

Genel gündeme ilişkin de açıklamalarda bulunan Burak Elmas, Türk futbolunun çok büyük bir kaos içerisinde bulunduğunu sözlerine eklerken, Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan klasman kriterlerinin de zamanlaması ve iletişim eksikliğiyle bu kaosu körüklediğini; Kulüpler Birliği içerisindeki uyumsuzluğun da Türk futbolunu tehdit ettiğini söyledi. Burak Elmas şöyle devam etti: “Bu konuyu geçmişiyle birlikte değerlendirmek çok daha doğru olacak. Bundan birkaç ay önce Kulüpler Birliği adında 3 başkanımız, dönemin MHK Başkanı’nı ziyaret ederek, 9 hakemin artık Türkiye’de maç yönetmemesi gerektiğine ilişkin görüşlerini paylaştılar. Geçtiğimiz günlerde açıklanan listede, bu 9 hakemimizin tamamı yer alıyor. Kulüpler Birliği tarafından TFF’ye sunulan bu liste Türk futbolunun kara lekelerinden biridir. Biz Galatasaray olarak şunu soruyoruz: Bu hakemler neye göre seçildi, hangi kriterler göz önünde bulunduruldu? Kulüpler Birliği’nin mutabık olmadığı fakat Kulüpler Birliği gücüyle dikte edilen bu listede yer alan hakemler, daha çok hangi maçlarda yaptıkları hatalarla görev dışı bırakıldı? Tüm kamuoyu gibi bu soruların yanıtlarını merak ediyoruz. Ayrıca bu kararın sezonun bitimine sayılı haftalar kala alınmış olması, bütün bir sezona gölge düşürmüş, bu sezonun da bir kaos sezonu olarak anılmasına sebep olmuştur. Bu hakemler zan altında bırakılmış, etik değerler ayaklar altına alınmıştır. Bu kararların sebepleri şeffaf, doğru bir şekilde futbol paydaşlarına ve kamuoyuna anlatılmamıştır. Bundan son derece rahatsızız.”

LOBİLERİN, KULİSLERİN YERİNİ SİSTEM DEVRİMİ ALMALI

Sistemsel sorunları kişilere zimmetleme sorununun Türk futbolunun karşı karşıya olduğu en büyük tehdit olduğunu ifade eden Burak Elmas, “Türk futbolunda kalıcı değişiklikler için, sistem bazlı bir devrim gerekiyor. Bu devrimin merkezinde de ülke ve futbol sevgisi, vicdan, hakkaniyet, vizyon, etik değerler yer almalı. Bugün ne yazık ki, gelecek Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri ve kurul atamaları için lobilerin, kulislerin yapıldığını görüyoruz. Bu kaostan en büyük zararı da Türk futbolu görüyor. Galatasaray olarak tek derdimiz, amacımız, Türk futboluna yenilikçi, reformist bir sistem temeline oturtmak. Tüm takımların, finansal ve sportif anlamda bu temek üzerinde adil şekilde rekabet etmesini sağlamak, kulüplerimizin ve Türk futbolumuzun marka değerini artırmak. Biz bunun için her türlü pozitif düşünce ve çalışmanın içerisinde olmaya hazırız.” dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi