pl_76O2J.jpg

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda Barcelona ile karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşma 2-1 Barcelona üstünlüğüyle sona erdi. Bu skorla temsilcimiz Avrupa Ligi’ne veda ederken, çeyrek finale kalan taraf Barcelona oldu.



17 Mart 2022 Perşembe
Spor

Sarı-kırmızılılar mücadeleye Iñaki Peña, Marcao, Victor Nelsson, Sacha Boey, Patrick van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Alexandru Cicâldău, Ryan Babel, Kerem Aktürkoğlu ve Bafetimbi Gomis 11’iyle başladı. 

Galatasaray’ın golünü 28. dakikada Marcao Teixeira kaydetti. Barcelona ise 37’de Pedri ve 49’da Pierre-Emerick Aubameyang ile skorlar buldu. 

Maçın başında Bafetimbi Gomis ile kritik bir pozisyon yakaladık. Hızlı gelişen Galatasaray atağında savunma arkasına sarkan Gomis, kaleyi cepheden gören bir noktadan vuruşunu yaptı! Savunma topu son anda karşıladı. Dönen topu Kerem tamamlamak istedi; ancak bir kez daha savunmaya çarpan top kornere gitti.

Dakikalar 10’u gösterdiğinde ise kalemizde şanslı bir an yaşadık. Savunma arkasına atılan topta bir anda boşa çıkan Frenkie de Jong karşı karşıya çok tehlikeli pozisyonda vuruşunu yaptı, top yandan auta gitti.

Topun arkasına geçen takımımız, hızlı hücumlarla şans bulmayı denedi. Katalan ekibi ise pas yaparak savunmamızda boşluklar aradı. 

30. dakikada sağ köşe gönderinden Patrick van Aanholt'un kullandığı köşe vuruşunda arka direkte topa müthiş yükselen Marcao kaleci Ter Stegen’in sağından topu ağlarla buluşturdu! 1-0.

38’de Barcelona eşitliği yakaladı. Hızlı gelişen Barcelona atağında ceza sahası içinde topla buluşan Pedri üç oyuncumuzun arasından çıkıp Pena’nın sağından topu ağlarla buluşturdu: 1-1. İlk yarı 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Barcelona ikinci yarıya golle başladı. Hızlı gelişen Barcelona atağında ceza sahası dışında topu alan Pedri kaleye iyi vurdu! Peña gole izin vermedi. Dönen topu kale önünde Frenkie de Jong boş pozisyondaki Pierre-Emerick Aubameyang'a bıraktı, onun vuruşu ağlarla buluştu: 2-1.

İkinci yarıda erken bulduğu golle morallenen Katalanları oyunun kontrolünü bir süre elinde tuttu. Önde baskıyla pasla çıkmamızı engellemeye çalışan Barça, attığımız uzun toplarda da alanı kapatmayı bildi. 

63. dakikada Gomis - Mohamed değişikliğiyle ilk hamlemizi yaptık. 70’te Marcao, Busquets’in araya gönderdiği topta müthiş araya girerek olası bir gol pozisyonunun önüne geçti. 

Hücumda opsiyonlarını genişletmek isteyen teknik direktörümüz Torrent, Ryan Babel ve Cicâldău’yu çıkararak yerlerine Olimpiu Morutan ve Halil Dervişoğlu’nu dahil etti. 

80. dakikada Kerem’in sol çaprazdan içeriye girdiği ve arka direğe açtığı tehlikeli pozisyonda Morutan yetişemedi. Bu atak Barça kalesinde geliştirdiğimiz son tehlikeli pozisyon oldu. 

Altı dakika uzatmaların oynandığı maçta kalan dakikalarda Barcelona’nın bir topu direkten dönse de öncesinde ofsayt bayrağı kaldırıldı. Mücadeleyi Barcelona 2-1’lik skorla kazandı.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi