Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ilde 100 noktadaki meslek liselerine ekmek fabrikası kurulacağını söylemişti. Bu kapsamda, Gaziantep’te de günlük 50 bin ekmek üretilmesi hedefleniyor. Bakanlığın almış olduğu bu kararı değerlendiren Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, Eğitim Sen olarak, Milli Eğitim Bakanı’nın gençlere ve öğrencilere verebildiği tek vaat olan işçileştirme vaadini kabul etmediklerinin altını çizdi.
TOPLUMUN UCUZ EKMEĞİ İHTİYACI VAR AMA…
Parlakçı, konu hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
* Pandemi sürecinde de meslek liselerini fabrika olarak kullanan, meslek liselerindeki öğrencilerin can güvenliklerini yok sayarak ve ağır sömürü koşullarında işçileştiren siyasi iktidarın, toplumun sorunlarına sunabileceği bir çözüm kalmamıştır.
* Tarım politikalarındaki yanlışlarda yıllardır ısrarcı olan, ekonomi politikasının toplumun geniş kesimleri üzerindeki yoksullaştırıcı etkisini görmezden gelen, ancak yandaş sermaye çevrelerine her türlü kaynağı seferber eden siyasi iktidar, artık yanlış politikalarını ve bu politikaların yarattığı tahribatı kabul etmek zorundadır.
* Evet, toplumun ucuz ekmeğe ihtiyacı vardır. Ancak bunun çözümü meslek liselerindeki gençlerin işçileştirilmesi değildir. Kaldı ki belediyelerin bu konudaki çabalarını sırf muhalif diye engelleyen bir siyasi iktidar gerçeği de karşımızda durmaktadır. Bu nedenle çözüm, bugüne kadar izlenen mevcut sosyal ve ekonomik politikaları terk etmek ve hayat pahalılığını ortadan kaldıracak planlı politikalar üretmektir.
* Eğitim Sen olarak, Milli Eğitim Bakanı’nın gençlerimize ve öğrencilerimize verebildiği tek vaat olan işçileştirme vaadini kabul etmiyoruz. Gençlerimizin, öğrencilerimizin, ucuz çocuk emeği sömürüsüne tabii tutulmasını ve bu yolla hayatlarına ipotek konulmasını kabul etmiyoruz. Milli Eğitim Bakanı Özer’e sesleniyoruz, gençlerimiz ve öğrencilerimiz yalnız değildir. Tüm örgütlü gücümüz onların bugünü ve yarını için vardır.
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.