okl_239p7.jpg

Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, ayakkabıcılar ve terlikçiler için yapılan son ihalenin iptali için yargıya başvuracaklarını söyledi.



28 Ağustos 2022 Pazar
Gaziantep

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde Gaziantep’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sıkıntılarını anlatmak isteyen Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, Vali Davut Gül tarafından engellenmeye çalışılmış, sosyal medyada yayınlanan bu görüntülerin ardından Vali Gül’e tepkiler gelmişti. İşte yaşanan bu üzücü olayın ardından Gün, yaşadıkları sıkıntılar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

ÖNÜMÜZ KESİLMEYE ÇALIŞILDI

Nizip Caddesi esnafının daha iyi ve rahat bir ortamda üretim yapması için 2014 yılında kooperatif kurduklarını, o günden bugüne belediyeden yer istediklerini, ancak her defasında önlerinin kesildiğini belirten Gün, ‘’Bizim bulunduğumuz bölge, belediye meclis kararı ile kentsel dönüşüm alanına dönüştürüldü. Daha sonra ise bakanlar kurulu kararı ile riskli bölge ilan edildi. Bizde esnafımızın haklarını korumak ve kollamak için bir kooperatif kurduk. Kooperatifimizin de büyükşehir belediyesine başvuruları oldu. Daha sonra bize belediyeden talebinize karşılık imar adalarında çalışma yapılmaya başlanmıştır diye yazı geldi. Bize ‘satın alma talebinde bulunun’ dediler. Biz defalarca satın alma talebinde bulunduk. Daha sonra Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ettik. Daha sonra bize, 742 bin metrekare bir alan tahsis edildi. Zaten Başkanımız Fatma Şahin, bize tahsis edilen alanı seçim propagandasında kullanmıştı. Bazı televizyon programlarına katılıp, terlikçiler de dâhil çoğu meslek koluna yer tahsis ettik demişti. Krokilerde ve levhalarda bizlere ayrılan yer bellidir. Ancak daha sonra önümüze hep engel çıkartıldı, önümüz birileri tarafından kesildi.’’ dedi.

BİZİM KİŞİSEL BİR MENFAATİMİZ VE BEKLENTİMİZ YOK

Belediyeden yer tahsisi için girdikleri 3 ihalenin hiçbir neden ve gerekçe gösterilmeden iptal edildiğini belirten Gün, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

* Biz kimseyle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Bizim amacımız, haksızlığa uğrayan esnafımızın sıkıntılarının giderilmesini sağlayarak, yolumuza devam etmektir.

* Ama biz burada, yetkililere ne kadar derdimiz anlatmak istediysek, önümüze hep bir engel çıkartıldı. Önümüze bir taş konuldu. Bizde önümüze konan bu taşlardan kurtulmak için her türlü mücadelemizi verdik. Bundan sonra davamızda haklı olduğumuz için, mücadelemize devam edeceğiz.

* Bizim kişisel bir menfaatimiz ve beklentimiz yok. İnşallah Gaziantep’e yakışacak olan bu projeyi gerçekleştireceğiz.

* Kooperatif olarak 4 defa ihaleye girdik. Bu ihalelerin 3 tanesinde hiçbir gerekçe ve neden gösterilmeden ihaleler iptal edildi. Zaten 3. ihalede bizim dışımızda ihaleye girmeye faz olan kimse yoktu. Ama orada yine ihalemiz iptal edildi. Bir sonraki ihalede ise karşımıza bir rakip ayarlandı ve onlar da ihaleye sokuldu.

* Nizip Caddesi esnafı, 50 yıldan beri bu bölgede üretim yapıyor ve ülke ekonomisine 200 milyon dolarlık bir katkı sunuyor. Biz, buradaki esnafın daha rahat şartlarda üretim yapabilmesi için projeler yaptık ve bu projemiz için destek bekledik. Bu projeyi sosyal bir proje olarakta genişlettik.

* Aslında biz kooperatif olmak istemedik. Ancak devletimizin kooperatiflere daha çok desteği olduğu için, belediyeden arsamızı alırsak, bunu TOKİ ile yapmak istedik. Şeffaf ve dürüst bir şekilde hareket ettik. Sanayi odası, ticaret odası, valilik ve belediyeye, bize birer kişi tahsis edin. Beraber çalışalım. Hata yaparsak, çalışır hata yaptığımız yeri düzeltir ve doğru yolu buluruz dedik. Memleketimize inşallah bu projeyi en iyi şekilde kazandırırız düşüncesindeydik.

* Ama sanayi odasından bize destek gelmese de, önümüze çelmede takmadılar. Sıkıntı da yaratmadılar. Ama ticaret odasından hep engellendik. Ticaret odası bizim hak ve menfaatlerimizi koruyup kollamadı. Bizim adımıza kurulan kuruluş, biz üyesi olduğumuz halde bizi mağdur etti. Bizi hiçbir yerde savunmadı.

* Onun dışında odaya temsilci seçtiğimiz arkadaşlar, onlarla bir oldu ve karşımıza kooperatifler kurdular. Bu kooperatifleri kurma amaçlarını şu an için bilmemekteyiz. Ama daha sonra ticaret odası bünyesinde 10’nar kişiden kurulan kooperatiflere yer tahsis edildi.

* Bu yerler, zaten bize ait olan yerlerdi. Bu kooperatifler 1-2 aylıkken, onlara yer tahsis edildi. Bize tahsis edilmeyen yerin bu arkadaşlara neden ve nasıl tahsis edildiğini merak etmekteyim. Bu durumu esnaf arkadaşlarımız da merak ediyor.

* Biz bu memleketin esnafı ve sanayicisi değil miyiz? Biz bu memlekete istihdam sağlamıyor muyuz? Yani böyle istihdam amaçlı bir projenin önü kesilip galericiye, baharatçıya bizim yerlerimizin verilme nedenini çok merak ediyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi