df_e33L0.jpg

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nde yaklaşık 5 yıldır başmüdürlük görevi yürüten Mustafa Kalkan, ani bir görevle görevinden alındı. Edinilen bilgiye göre, Kalkan’ın bu kararı mahkemeye taşıyacağı öğrenilirken, geçtiğimiz aylarda ise hastane başhekimi Prof. Dr. Belgin Alaşehirli görevinden istifa etmişti.



29 Aralık 2022 Perşembe
Gaziantep

Son birkaç yıldan beri üniversite ile birlikte ciddi saygınlık kaybeden ve birçok olumsuzlukla anılan Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nde son olarak 5 yıldır başmüdürlük görevi yürüten Mustafa Kalkan, ani bir karar ile görevinden alınmış, yerine ise Cuma Çerkez atanmıştı. Görevden alınan Kalkan ise genel sekreter yardımcılığı görevine atanmıştı.

NEDEN GÖREVİNDEN ALINDI?

27 yıldan beri söz konusu hastanede müdür yardımcısı, müdür ve son olarak başmüdür olarak görev yapan Kalkan’ın rektör Arif Özaydın tarafından ani bir karar ile görevden alınmasının kafalarda soru işareti bıraktı.

DAHA ÖNCE DE BAŞHEKİM İSTİFA ETMİŞTİ

Öte yandan, geçtiğimiz aylarda da hastane Başhekimi Prof. Dr. Belgin Alaşehirli görevinden istifa etmişti. Alaşehirli’nin neden istifa ettiğine dair bir açıklama yapılmamıştı. Ayrıca, istifa ve görevden almalar bu isimlerle de sınırlı kalmamıştı. Geçtiğimiz aylarda hastanedeki ‘botoks’ iddiaları ile ilgili soruşturma dosyasına atanan ve iddiaların doğru olduğu yönünde rapor sunduğu belirtilen başhekim yardımcısı Adnan Celkan, önce soruşturma dosyasından el çektirilmiş, daha sonra ise başhekim yardımcılığı görevinden alınmıştı. Bununla da kalmayan üniversite yönetimi, botoks raporunun ardından bir konuyu gerekçe göstererek, Celkan hakkında soruşturma başlatıldığı söylenmiş, üniversite yönetimi bu söylentileri yalanlamamıştı.

KALKAN YARGIYA BAŞVURACAK

Diğer yandan başmüdürlük görevinden alınan Mustafa Kalkan’ın eski görevine yeniden dönmek için mahkemeye başvuracağı gelen bilgiler arasında.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi