mh_68i7M.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu yıl için 1 milyar 400 milyon TL iç kaynaklı kredi kullanımı için meclisten yetki aldı. Daha geçen yılın ortasında 1 milyar TL daha kredi kullanımı için yetki alan belediyenin, bu kredileri kullanması durumunda bu borçların yarın bir gün nasıl ödeneceği ise merak konusu.



9 Ocak 2023 Pazartesi
Gaziantep

Bir yanda 2023 yılı bütçe beklentisini 8 milyar TL’ye çıkartan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan ise borçlanmaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında olduğu söylenen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında 1 milyar 400 milyon TL iç kaynaklı kredi kullanımı için meclisten yetki aldı.

GEÇTİĞİMİZ YILDA 1 MİLYAR TL İÇİN YETKİ VERİLMİŞTİ

Kredi kullanma yetkisi sadece bu yıl ile sınırlı değil. Geçtiğimiz yılın ortasında yine meclise 1 milyar TL kredi kullanımı yapılabilmesi için teklif getirilmiş ve kabul edilmişti. Kredi kullanım işlemlerini imzalamak içinse belediye adına Başkan Fatma Şahin’e yetki verilmişti.

BU KREDİLER KULLANILIRSA BORÇLAR NASIL ÖDENECEK?

Geçen yıl içerisinde 1 milyar TL, bugün ise 1 milyar 400 milyon TL kredi kullanım yetkisi alan belediye, bu kredileri kullanması durumunda, bu borçların yarın bir gün hangi para ve nasıl ödeneceği merak konusu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi