hu_Gknp2.jpg

Aracı ile Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’ne giden vatandaşın otopark ücreti ödememe şansı kalmadı. Parkomat, üniversite arkasındaki bölgeye kadar götürüldü. Artık hastaneye giden vatandaş, üniversitenin otoparkını kullanırsa üniversiteye, yola park ederse, parkomata ücret ödemek zorunda.



19 Ocak 2023 Perşembe
Gaziantep

Vatandaş, rant çarkı içerisinde ezilmeye devam ediyor. Ekonominin zor günlerden geçtiği ve halkın gün geçtikçe yoksullaştığı bir ortam da, artık üniversite hastanesine aracınız ile giderseniz otopark ücreti ödemeyi göze almalısınız. Gaziantep’te rant denince her yolu deneyen belediyeler ve üniversite, vatandaşı otopark ücreti ödemeye mahkum etti.

PARKOMAT, ÜNİVERSİTE HASTANESİNİN ARKASINA KADAR GÖTÜRÜLDÜ

Üniversite vakfına ait bazı otoparkların kapatılmasının ardından, hastaneye muayene ve hastası için giden vatandaş, araçlarını yol kenarına koymaya başladı. Bu boşluğu fark eden belediye, UKOME’den karar çıkarttı ve yol kenarını parkomat alanına dönüştürdü. Böylece, aracını yol kenarına park etmek zorunda kalan vatandaş, parkomat ücreti ödemeye başladı.

KAÇAMAK YOK

Öyle ki, vatandaşın kaçış yolu kalmadı. Artık, aracınızı üniversitenin otoparkına koyarsanız üniversite vakfına, yol kenarına koyarsanız da parkomata ücret ödemek zorundasınız. Üçüncü bir seçenek ise yok.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Muayeneye, poliklinikte yatan hastalarının yanına ve acil servise gelen vatandaşlar, üniversite vakfı ve belediyenin ranta dönük bu hamlelerine tepki gösteriyor. Veysel Akbayram isimli vatandaş, parkomat çizgisi olmayan yerlerden dahi ücret alındığını belirtiyor. Akbayram, ’’Ben 27 Aralık tarihinde, şikâyette bulundum. Şikâyet gerekçem ise, sarı yerle çizilmeyen yerlerden parkomat ücreti alınmasıydı. Bununla ilgili bana hiçbir cevap gelmedi. Bakın yolun sol tarafında parkomat levhası olmamasına rağmen, vatandaştan ücret alınıyor. Sarı çizgilerin dışından, kavşak içerisine park etmiş araçlardan dahi ücret alınıyor. Yazık. Bu yapılan vatandaşa eziyettir. Ben 35 yıldır yük şoförüyüm. Kanunlara riayet eden bir insanım. Ama bu duruma itirazım var. Parkomat olmayan yerlerden, ücret alınamaz. Kavşak içerisinde bizden ücret alınıyor. Bu rant nereye kadar böyle gidecek? Böyle bir rant nerede var? Buraların ücretsiz olması lazım. Ben her gün bu hastaneye geliyorum. Her gün 20-30 TL veriyorum. Yazıktır. Burası hastane ya. Sol tarafta parkomat çizgisi yok, ama ücret alıyorlar.’’ dedi.



ko_8gF36.JPG 1 / 4

ok_6H0BO.JPG 2 / 4

l_TOULY.JPG 3 / 4

po_Iquu9.JPG 4 / 4

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi