CHP’li Vekil konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bu yapılanlar kabul edilebilir değildir. Gerçekleri söylen ve eleştiren insanlara tahammülü olmayan iktidarın, ülkede oluşturduğu baskı ve sindirme politikalarının sonuna yaklaşıyoruz” diyerek 14 Mayıs günü gerçekleşecek seçimi işaret etti.
Yılmazkaya, “Bakanlığın almış olduğu yanlış kararlar yüzünden üreticinin durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğini söylen ve üreticinin sorunlarını aylardır dile getirmeye çalışan Birlik Başkanına yapılan baskı anlaşılır gibi değildir.
Hükümet olarak anti demokratik bir şekilde yönettiğiniz ülkede size muhalif olan, eleştiride bulunan herkese ve her kuruma kayyum atamayı bir gelenek haline getirdiniz.
Gerçekleri söylen ve eleştiren insanlara tahammülü olmayan iktidarın ülkede oluşturduğu baskı ve sindirme politikalarının sonuna yaklaşıyoruz.
İktidar olarak kurduğunuz bu baskı düzeni böyle gitmeyecek! 14 Mayıs günü bu aziz milletimiz size sandıkta gereken cevabı verecek” dedi.
AKP’NİN BU POLİTİKALARI HAYVANCILIĞI BİTİRİYOR
Yem başta olmak üzere maliyetlerdeki artışın Anadolu hayvancılığını bitirme noktasına getirdiğini belirten Yılmazkaya, ekonomik gerekçelerden ötürü besicilerin artık hayvan beslemek istemediklerini söyledi.
Son yıllarda ciddi oranda artış gösteren maliyetlerden şikâyet eden hayvan yetiştiricileri, üretim kapasitelerini yarı yarıya düşürmek zorunda kaldıklarını ve hayvanlarını kesime yolladıklarını ifade eden Yılmazkaya, Girdi maliyetlerindeki artışın bir an önce durdurulup üreticilere desteklerin artırılması gerektiğini vurguladı.
CHP’li Vekil konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Eti ithal ederek Türkiye’deki hayvancığı bitirmeye çalışan iktidar başka ülkelerdeki hayvancığı destekleyen politikalarla bir yere varamaz.
Hayvancılık sektörünün can çekiştiği, tarımın bitme noktasına geldiği ülkemizde, üst üste binen sorunlara yönelik AKP hükümetince çözüm üretilemeyişi, önümüzdeki günlerde beyaz ve kırmızı et, yumurta, süt gibi beslenmemizde önemli yer tutan ve tüketimi oldukça yaygın olan hayvansal ürünlerin üretimde krizlere yol açacağı gibi fahiş oranlarda artış gösteren bu ürünlerin fiyatlarını iyice yükselteceğinin işaretidir.
Hemen hemen her sektörde ithalatçı olan Türkiye hayvancılıkta da ithalatçı konumda. Yüksek et fiyatlarını ithalatla dizginlemeye çalışan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, her zaman olduğu gibi çözümü ithalatta aramaktadır. Sektör temsilcileri ithalatın et sektöründe fiyatları düşürmeyeceğini bilakis hayvancılık sektörüne kalıcı ve çok büyük zararlar vereceğini dile getirerek karşı çıkmasına rağmen hükümetin bu çığlıkları kulak ardı etmesi çok yanlış. Üstüne üstlük bu eleştirilerde bulunan sektör temsilcisi kurumları kayyum baskısı ile tehdit etmesi anlaşılabilir değildir. Tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunların tespiti ve kapsamlı çözüm önerilerinin geliştirilmesi, sürdürülebilir tarım ve hayvancılık politikalarının hayata geçirilebilmesi adına gerekli ulusal politikaların belirlenmesi ülkemizin milli çıkarları açısından büyük öneme sahiptir. Tarım Bakanlığı kurumlara kayyum atayacağına tarımı ve hayvancılığı destekleyici politikaları hayata geçirse, milletimiz ve ülkemiz için daha hayırlı olacaktır” dedi.
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.