ok_3tx7q.jpg

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özaydın, göreve geldikten sonra yaptığı açıklamada, kimsenin kişisel haklarıyla uğraşmayacağı sözünü vermişti. Ancak, gelinen nokta da üniversitede profesörlüğü hak eden çoğu isme hakkının verilmediği ve mağdur edildiği belirtiliyor.



2 Şubat 2023 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi’ne rektör olarak atandıktan sonra bir türlü huzur ortamını sağlayamayan Arif Özaydın, üniversitede görev yapan bazı akademisyenlerin özlük haklarını vermemekle suçlanıyor.

ÇOĞU HOCA HAKKINI İSTİYOR

Özaydın döneminde bazı akademisyenler, sürelerini doldurdu ve profesörlük kadrosunu beklemeye başladı. Ancak, çok sayıda kişinin kadrosu, rektörlük tarafından verilmedi.

TEPKİLİLER

Hak ettikleri kadroları yıllardır alamayan akademisyenler, rektör Özaydın ve üniversite yönetiminin keyfi hareket ettiğini ve kendilerini mağdur ettiğini belirtiliyorlar.

GÖREVE GELDİKTEN SONRA VERDİĞİ SÖZLER AKILLARA GELDİ

Üniversitede yaşanan bu mağduriyetler, Özaydın’ın geçmiş dönemdeki sözlerini akıllara getirdi. Rektörlük görevine atandıktan sonra basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Özaydın, yaptığı açıklamada, kimsenin kişisel haklarıyla uğraşmayacağı sözünü vermişti. Ama gelinen nokta çok farklı.

HERKES ÖZAYDIN’DAN ŞİKÂYETÇİ AMA…

Diğer yandan, kentin önde gelenleri, vekilleri, siyasi parti yöneticileri ve üniversitede görev yapan akademisyenler, memurlar, personeller ve özellikle de öğrenciler, rektör Arif Özaydın’dan şikâyetçi. Bu şikâyetlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar iletildiği belirtiliyor. Ancak buna rağmen Özaydın’ın adaletli bir yönetim anlayışı benimsemediği, keyfi hareket etmeye devam ettiği belirtiliyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi