BV_6q6d3.jpg

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile telefonda tartışma yaşayan Hasip Kaplan adlı vatandaş, görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından dün gece gözaltına alınıp, karakola götürüldü. Karakolda ifade verdikten sonra serbest kaldığını söyleyen Türkmen, ‘‘Binanın bazı yerlerinde çatlak olduğunu söylememize rağmen, belediye başkanı bize geçin evleriniz de oturun demesi talihsizliktir.’’ dedi.



13 Şubat 2023 Pazartesi
Gaziantep

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve daha sonra vatandaşa satışı yapılan Yeşilvadi Konutları’nın bazı bölümlerinde, üst üste meydana gelen depremlerin ardından çatlaklar oluştu. Daha sonra ise söylentiye göre, Hasip Türkmen isimli vatandaş, durumu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu arayıp iletti. O konuşma esnasında başkan ile vatandaş arasında sözlü tartışma yaşandı. O vatandaşta bu konuşmayı videoya aldı ve video daha sonra sosyal medyada yayıldı.

GÖZALTINA ALINDI

Videonun sosyal medyada yer almasının ardından Başkan Tahmazoğlu, Hasip Türkmen adlı vatandaştan şikâyetçi oldu. Dün gece polis tarafından gözaltına alınan Türkmen, daha sonra karakola götürüldü ve ifade verdi. İfade işleminin ardından serbest kalan Türkmen, yaşadığı olayı gazetemize anlattı.

BELEDİYE BAŞKANI, 'ÇATLAKLAR OLAN BİNAYA GEÇİN, OTURUN' DİYOR

Yaşanan gelişmeleri gazetemize değerlendiren Türkmen, ''Depremin ardından kalacak yerimiz olmadığı için, köyde çadırda kalıyordum. Dün gece, emniyetten polis arkadaş aradı. ‘’Hakkınızda gözaltı kararı var.’’ dediler. Daha sonra beni alıp, karakola götürdüler. Karakolda, basına ve sosyal medyada halkı kin ve düşmanlığa teşvik ettiğimden dolayı hakkımda şikâyet olduğunu söylediler. Binada çatlak olduğunu söylememize rağmen, başkan bize ’Geçin evlere oturun’ diyor. Yani böyle bir talihsiz açıklama olamaz. Bir belediye başkanı, kendi yaptığı binalarda oturan vatandaşlara, böyle bir zulümü reva göremez. Başkan, depremden sonra bir gün vatandaşın yanına gelmiş mi? Gelip vatandaşın hal ve hatırını sormuş mu? Sayın Mehmet Tahmazoğlu, öyle sosyal medyada şov yapmak değil. Şov yapacaksanız, Yeşilvadi Konutları’na gelin şov yapın. Biz de sizi alkışlayalım.’’ dedi.

PROVAKATİF EYLEM DE BULUNMASINDAN DOLAYI ŞİKÂYETÇİ OLUNDU

Konu hakkında bilgi aldığımız bir belediye yetkilisi ise, vatandaşın söz konusu telefon konuşmasını provoke ettiği için, hakkında şikâyette bulunulduğunu söyledi.



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi