ol_6bdlk.jpg

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından dün Gaziantep’in Nurdağı ilçesine gidip, depremin büyük yıkıma yol açtığı yerleşim alanlarını gezdik. Gözlemlerimize göre, Nurdağı merkezde neredeyse sağlam bina kalmamış durumda.



28 Şubat 2023 Salı
Gaziantep

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve on binlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği depremlerin büyük yıkıma yol açtığı bölgelerden biri de şüphesiz Gaziantep’in Nurdağı ilçesi. Dün Nurdağı ilçesine gittik ve ilçe merkezindeki durumu görüntüledik.

SAĞLAM BİNA KALMAMIŞ DURUMDA

İlçe merkezinde son yıllarda yapılan yüksek katlı binaların hemen hemen hepsi ya yıkılmış, ya da yıkılma derecesine gelmiş durumda. Edindiğimiz bilgilere göre, hasarı ne olursa olsun zarar gören binaların yıkılacağı ifade ediliyor.

YÜZLERCE YURTTAŞ HAYATINI KAYBETTİ

İlçede bazı binalar var ki, ilk depremde yerle bir olmuş. Çöken bu binalarda, binlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği belirtiliyor.

BİNALARDA OTURAN YOK

Yıkıcı depremlerin ardından çoğu vatandaş ilçeyi terk ederken, evi, oturduğu binaları hasar gören ilçe sakinleri, çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Binaların hemen hemen hiçbirisi oturulacak durumda değil.

İLÇENİN TAŞINACAĞI SÖYLENİYOR

Sokak ve caddelerde görüştüğümüz çoğu vatandaş, depremin ardından yapımına başlandığı belirtilen yeni konutların bitmesi durumunda, ilçenin taşınacağını ve tüm binaların yıkılacağını söylüyor.



kl_3Isn8.JPG 1 / 10

ol_fwEt1.JPG 2 / 10

fg_7515u.JPG 3 / 10

ol_neZje.JPG 4 / 10

ol_YGR4a.JPG 5 / 10

pol_4VAM7.JPG 6 / 10

ol_TLPR2.JPG 7 / 10

lo_M5ap2.JPG 8 / 10

kk_tnzV8.JPG 9 / 10

df_7CguK.JPG 10 / 10

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi