lo_P5i5X.jpg

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Nurdağı Belediyesi’nin yıkılması ile ilgili kafalardaki soru işaretleri devam ederken, CHP’li Yılmazkaya, binanın neden alelacele yıktırıldığı ile ilgili iki bakanlığa önerge verdi.



4 Mart 2023 Cumartesi
Gaziantep

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler, Gaziantep dâhil 10 ilde büyük tahribata yol açmıştı. Depremlerin en büyük yıkıma yol açtığı ilçelerden birisi olan Nurdağı’nda, depremlerin ardından belediye binası hasar gördü. Daha sonra bina kepçe ile yıkıldı. Ortada binayı belediye başkanı ve yöneticilerin yıktırdığı, delillerin karartıldığı söylentileri yayılınca, biz de konuyu araştırdık ve yıkımın iç yüzünü öğrenmeye çalıştık.

SAVCILIK TALİMATIYLA BAZI EVRAKLAR ALINDI

Konu hakkında dün belediye yöneticilerinden bilgi aldık. Görüştüğümüz belediye yetkilisi, ‘‘İlk ve sonraki depremlerde, bina hasar gördü ve çökme riski oluştu. Daha sonra binanın yıkılması kararı verildi. Savcı, binadaki imar, ruhsat ve iskân dosyalarının kurtarılmasını istedi. Biz de o evrakları aldık, savcılığa teslim ettik. Diğer belge ve evraklar ise binanın altında kaldı. Daha sonra o dosyalar incelendi ve belediyeye teslim edildi.’’ dedi.

CHP, İKİ BAKANLIĞA ÖNERGE VERDİ

Binanın yıkılmasının ardından CHP harekete geçti ve konuyu TBMM gündemine taşıdı. CHP’nin Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, İçişleri ve Çevre ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’na soru önergesi vererek, ilçede o kadar bina hasar görüp yıkılmayı beklerken, neden alelacele belediye binasının yıkılması talimatı verildi? diye sordu.

ÇEVRESİNDEKİ YAPILAR YIKILMADI

Öyle ki, belediye binasının solunda arkasında yapılar bulunuyordu. Hatta yan tarafında hasarlı ve yıkılacak bina vardı. O binalar halen duruyor, ancak belediye binası depremden 3-4 gün sonra hemen yıktırılması, kafalardaki soru işaretlerini arttırdı.



sd_FfanZ.JPG 1 / 4

xc_Mv7g5.JPG 2 / 4

l_6Krg2.JPG 3 / 4

xc_X0xnQ.JPG 4 / 4

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi