sd_W0pHd.jpg

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından İslahiye’de bir dağda meydana gelen heyelan korkuttu. Heyelan sonrası dağdan fırlayan tonlarca ağırlığındaki kayalar, köy yolunu ulaşıma kapatırken, elektrik telleri devrildi, yol zarar gördü.



7 Mart 2023 Salı
Gaziantep

Tam bir ay önce ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler meydana gelmiş, yıkıcı depremlerde on binlerce insanımız hayatını kaybetmişti. Sarsıcı depremlerle birlikte, İslahiye’de bulunan bir dağda heyelan oluştu. Heyelanın etkisiyle dağda bulunan irili ufaklı taş ve kayalar, Değirmencik ve İdilli mahalleleri arasındaki yolu kapattı. İki dağın arasındaki İdilli Deresi'nin yatağı, düşen kayalar ve toprak yığınıyla doldu.

AĞAÇLAR DEVRİLDİ, ELEKTRİK DİREKLERİ İKİYE BÜKÜLDÜ

Dağdan düşen taşlar ve kayalar, yol üzerinden bulunan elektrik direklerini devirirken, bazı ağaçları ise kökünden söktü. Heyelan sonrası yol geçişlere kapatılırken, köylüler, açılan farklı yolları kullandı.

SİZLER İÇİN GÖRÜNTÜLEDİK

Eşine benzerine az rastlanan bu olayı oldukça zor şartlarda altında sizler için görüntüledik ve fotoğrafladık. İşte görenleri şaşkına çeviren o kareler.



m_CpoZz.jpg 1 / 10

m_47RU2.jpg 2 / 10

o_C3Byk.jpg 3 / 10

lo_xXKWZ.jpg 4 / 10

pol_QzOUX.jpg 5 / 10

k_T5dA4.jpg 6 / 10

df_60dxo.jpg 7 / 10

p_TfAX2.jpg 8 / 10

mn_90082.JPG 9 / 10

ol_Cq6Ey.jpg 10 / 10

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi