sd_ygAwN.jpg

Sanayi kenti Gaziantep’te, depremzedeler için konteyner üretimi yoğun tempoda devam ediyor. Kentte günlük yüzlerce konteyner üretilirken, üreticiler, fahiş fiyat artışı ve malzeme temini konusunda sıkıntı yaşıyor. Murat Güneş isimli esnaf, başta klozet olmak üzere, pencere, kapı, cam ve profilin daha fazla üretilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.



9 Mart 2023 Perşembe
Gaziantep

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından evi yıkılan ve evsiz kalan depremzeler için konteyner üretimi sürüyor. Sanayi kenti Gaziantep’te, deprem bölgelerine gönderilmek üzere konteyner yapımı devam ediyor.

GÜNLÜK YÜZLERCE KONYETNER ÜRETİLİYOR

Gaziantep Küsget sanayi sitesi ve diğer bölgelerde, günlük yüzlerce konteyner üretiliyor. Üretimi biten konteynerler, bekletilmeden deprem bölgelerine gönderiliyor.

DEPREM BÖLGELERİNDEN ÇOK FAZLA TALEP VAR

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan konteyner üretici Murat Güneş, deprem bölgelerinden çok fazla talep olduğunu, taleplere cevap verebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Sektörde oluşan ani hareketliliğin malzeme fiyatlarını arttırdığını belirten Güneş, şunları söyledi:‘‘Daha önce 3-4 depremi yaşadık. Ama bu deprem, büyük bir felaketti. Depremin ardından bize çeşitli kurumlardan konteyner talebi geldi. Başka siparişlerimiz olmasına rağmen, onları durdurduk. Deprem bölgeleri için konteyner üretmeye başladık. Çok sayıda talep var. Ama hepsine yetişemiyoruz. Şu anda valilik kanalıyla sevkiyat yapıyoruz. Günlük 12 tane üretiyoruz. Şu ana kadar 120-130 tane ürettik. Kapasitemizi arttırarak, üretime devam etmeye çalışıyoruz. Şu anda yoğunlukla Nurdağı ve İslahiye bölgesine gönderiyoruz.’’

İNSANLAR BİRAZ İTTİHATLI DAVRANMALI

‘‘Şu anda esnaf olarak sandviç panel sıkıntımız var. Panellerde fahiş fiyat artışları var. Birden bire çok fazla üretime geçen işletme olunca, bize ulaşması gereken malzemeler, elimize ulaşmıyor. Bu duruma da kimse engel olamıyor. Burada insanlar biraz ittihatlı davranırsa, bizler daha fazla üretmeye çalışacağız. Başta klozet olmak üzere, pencere, kapı, cam ve profilin daha fazla üretilmesi gerekiyor. Malzemeler bize daha fazla ulaşmalı ki, biz de kapasiteyi arttıralım. Elimizden geldiği kadar en seri üretimle, talepleri karşılamaya çalışıyoruz.’’ dedi.



po_tO5Cc.jpg 1 / 8

ol_LkJ3H.JPG 2 / 8

lo_WL0Zm.JPG 3 / 8

po_l1622.jpg 4 / 8

pl_z5n7Z.JPG 5 / 8

pl_vh1Cx.JPG 6 / 8

pl_Mkam4.JPG 7 / 8

lo_P0emL.JPG 8 / 8

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi