sd_3137Z.jpg

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun belediyeyi ticarethane, kendisini ise tüccar olarak görmesinin bedelini yurttaş ödedi. Belediye ve başkanı ilçeyi ve halkı olası depreme hazırlamayınca, ani bastıran depremlerin ardından ilçede yıkılan binalar nedeniyle, yüzlerce yurttaş hayatını kaybetti.



10 Mart 2023 Cuma
Gaziantep

Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesinin belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu, son dönemde yaptığı mağduriyete dayalı uygulamalarla kamuoyunun ve halkın tepkisini çekmiş, giderayak belediyeyi ve ilçeyi rantiyeye çevirmişti.

KARŞIYAKA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Belediye, ilçenin Karşıyaka bölgesinde kentsel dönüşüm çalışması başlatmış, uzun yıllar devam eden çalışmada, yüzlerce insan mağdur edilmişti. Bazı vatandaşların evleri ellerinden ucuz yollarla alınıp kamulaştırılırken, bazı vatandaşların evleri ise polis, zabıta ve belediye personelleri tarafından boşaltılmış ve yıkılmıştı. Hatta, evini belediyeye vermek istemeyen ve anlaşma yoluna gitmeyen Hasan Bodur ve ailesinin evi zorla boşaltılmış ve yıkılmıştı. Hasan Bodur ve ailesi, kışın ortasında evsiz barksız bırakılmıştı.

YIKILAN EVLERİN YERİNE YÜKSEK KATLI BİNALAR DİKİLDİ

Fakir fukara vatandaşın elinden farklı yöntemler kullanılarak alınan evler önce yıkılmış, daha sonra ise yerlerine yüksek katlı binalar dikilmişti. Bu binalardan evi kamulaştırılan vatandaşlara verilmemiş, buradaki her daire 1.7 ile 2.5 milyon TL arasında satıldığı belirtilmişti. Binaların altına yapılan dükkânların ise her birisinin 5-6 milyon TL’ye satıldığı söylendi.

ÖLEN VATANDAŞ OLDU

Belediye ve Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun asli görevlerini ve denetim işlerini bırakıp, kentsel dönüşüm ve diğer ranta dayalı işlere girince, hiç hesapta olmayan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler meydana geldi. Yanı başımızdaki deprem, Gaziantep’i de ciddi oranda etkiledi ve şiddetli depremin etkisiyle, Şehitkâmil ilçesinde çok sayıda bina, yerle bir oldu.

YÜZLERCE İNSAN ÖLDÜ

Yıkılan binalar, genelde yüksek kattan oluşuyor ve her binada, yüzlerce insan yaşıyordu. Yıkılan binaların enkazında kalan yüzlerce insan hayatını kaybederken, bir o kadar insan da yaralı olarak çıkartıldı.

BELEDİYENİN DENETİM VE İHMALİ VAR MI?

Yıkılan binalarla ilgili çeşitli söylentiler ve iddialar var. Şehitkâmil Belediyesi’nin yıkılan binalarla ilgili gerekli denetimleri yapıp yapmadığı, ilçedeki binaların depreme dayanıklı hale gelmesi için üzerine düşen görevi yapıp yapmadığı soru işareti.



k_QyACV.jpg 1 / 9

ko_TFP00.jpg 2 / 9

kol_5358W.jpg 3 / 9

ok_7as1Y.jpg 4 / 9

kol_82aZ7.jpg 5 / 9

kol_51Z97.jpg 6 / 9

lo_sE0uF.jpg 7 / 9

ok_X56V8.jpg 8 / 9

k_e9reC.jpg 9 / 9




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi