sd_n3F8o.jpg

Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, EYT düzenlemesi nedeniyle yoğun günler yaşayan SGK çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesini, fazla mesai ve tazminat haklarının da verilmesi gerektiğini ifade etti.



14 Mart 2023 Salı
Gaziantep

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, sendika üyeleriyle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Gaziantep İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

BÜRO MEMUR-SEN HER ZAMAN HAKLININ YANINDA

Büro Memur-Sen'in her zaman milletiyle birlikte, haklının yanında, haksızlığın karşısında olduğunu belirten Borazan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

* Uzun süredir ülke gündeminde yer bulan ve çalışma hayatında 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiren EYT olarak bildiğimiz, Emeklilikte Yaşa Takılan çalışanların bu sorunu reformist bir yaklaşımla çözüme ulaşmıştır.

* SGK personelini temsilen genel yetkili sendika Büro Memur-Sen olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a SGK personelinin talep ve sorunlarının karşılanması adına çağrıda bulunuyoruz.

* EYT, sözleşmelilere kadro, 3600 Ek Gösterge düzenlemesi ve prim borçlarının yapılandırılması sebebiyle tarihinin en yoğun günlerini yaşayan SGK personeli, gecesini gündüzüne katarak mesai harcamakta, yoğun iş yükünün hakkını teslim etmekte ancak alın terinin karşılığını alamamaktadır.

* EYT düzenlemesi ile yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiye en düşük 5 bin 500 TL tutarında maaş bağlanacaktır. Hal böyle iken sayıları yaklaşık 30 bini bulan ve bu sistemin uygulayıcıları olan SGK personelinin, 666 sayılı KHK ile ellerinden alınan özlük haklarının geri verilmesinin ciddi bir maliyetinin olmayacağı aşikardır.

* Sosyal güvenlik tazminatının verilmesini, ek ödeme oranlarının artırılmasını, uzmanlık kadrosunun getirilmesi gibi taleplerimizin bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz. Bu saydığımız taleplerimiz Yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızla birlikte sığınmacı ve vatansız statüsünde olan yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet veren SGK çalışanlarının en doğal hakkıdır, bir an önce tanzim edilmelidir.

* SGK personeline 'sus payı' niteliğinde verilen 27 TL fazla mesai ücretini yetersiz buluyoruz. Alın terimizin ve emeğimizin karşılığını istiyoruz. Ağır iş yükü altında ezilen ve alın terinin karşılığını alamayan Sosyal Güvenlik Kurumu personeli adına teyakkuz halindeyiz. SGK personelini ezdirmeyeceğiz, hakları teslim edilene kadar mücadeleye devam edeceğiz.



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi