mn_4B67q.jpg

Dün Gaziantep Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda, Kahramanmaraş merkezli depremler, depremin Gaziantep’e etkileri ve bundan sonraki süreç konuşuldu. Ancak, toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in dışında katılan belediye başkanı olmadı. Her yere giden, boy boy fotoğraf çekip paylaşan yerel yöneticilerin böyle ciddi bir konunun konuşulduğu toplantıya katılmaması, tepkilere neden oldu.



16 Mart 2023 Perşembe
Gaziantep

Daha kısa bir süre önce asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremleri yaşadık. Büyük yıkıma yol açan bu depremlerde, on binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, bir o kadar vatandaşımız da yaralandı ya da sakat kaldı. Bu depremler, Gaziantep’i de ciddi şekilde etkilerken, özellikle İslahiye ve Nurdağı’nda binlerce kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Şahinbey ve Şehitkamil’de de yıkılan yapılar oldu. Ortada böyle bir tablo varken, depremin konuşulduğu toplantıya, belediye başkanları katılmadı.

KENT KONSEYİ GENEL KURULUNUN GÜNDEMİ ‘DEPREM’ OLDU

Dün Gaziantep Kent Konseyi genel kurulu yapıldı. Genel kurula başta Vali Davut Gül olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kent konseyi yöneticileri ve kentin ileri gelenlerinin oluşturduğu yüzlerce kişi katıldı. Genel kurulda depremler, depremlerin Gaziantep’e etkileri ve bundan sonraki süreç konuşuldu. Ancak, bu önemli konunun konuşulduğu toplantıya, belediye başkan sıfatıyla sadece Fatma Şahin katıldı.

ADIYAMAN’A GİDEN TAHMAZOĞLU, DEPREM TOPLANTISINDA YOKTU

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi olan Şahinbey ilçesinin belediye başkanı olan, günlerce Adıyaman’a gidip gösteriş yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçesinde yüzlerce hasarlı ve riskli yapı bulunurken, bu önemli toplantıya katılmadı. Tahmazoğlu’nun yanı sıra Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu ile depremin büyük yıkıma uğrattığı İslahiye’nin Belediye Başkanı Kemal Vural ile Nurdağı’nın Belediye Başkan vekili Yakup Bahar katılmadı.



er_35J78.jpg 1 / 2

df_fmc6Z.jpg 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi