lo_Z91ba.jpg

Gaziantep, yıkıcı depremlerin ardından dün gece bu kez sel ve dolu felaketini yaşadı. Günlerdir uyarısı yapılan şiddetli yağış ve dolu gece aniden bastırdı. Yağış sonrası yollar göle döndü, araçlar sular altında kaldı. Çoğu bölgedeki yollar araç trafiğine kapatılırken, yağışın gece meydana gelmesi, can kayıpları ve olumsuzluklar yaşanmasını önledi.



18 Mart 2023 Cumartesi
Gaziantep

6 Şubat tarihli yıkıcı Kahramanmaraş merkezli depremleri en sarsıcı şekilde yaşayan ve tarihinin en büyük şoklarından birisini yaşayan Gaziantep, dün gece eşine benzerine az rastlanan bir gece yaşadı. Gece aniden bastıran yağış ve dolu, büyük korkuya yol açtı.

GÜNLERCE ÖNCEDEN UYARILAR YAPILMIŞTI

En son Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinin ardından günlerce Gaziantep’te uyarılar yapıldı. Bu uyarılarda, şiddetli yağış ve fırtına beklendiği belirtilerek, halka dikkatli olunması çağrısı yapılmıştı. Nitekim yapılan uyarılar gibi kâbus dolu bir gece yaşandı.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, ARAÇLAR SULAR ALTINDA KALDI

Şiddetli yağış ve dolunun gece geç saatlerine gelmesi, olası faciaları ve can kayıplarını önledi.  Gece geç saatlerinde trafikte pek fazla araç yoktu. O nedenle, ciddi sıkıntılar yaşanmadı. Ancak buna rağmen göle dönen yollarda sular altına kalan araçlar ve aracını bırakıp evine giden vatandaşlar oldu.

KAVAKLIK, MAANOĞLU PARKI SULAR ALTINDA KALDI

En büyük sıkıntı yaşanan bölgelerin başında Yeşilvadi ile Yaşam Hastanesi arası, Binevler, Çıksorut, Kavaklık, Maanoğlu Parkı ve daha çoğu bölge yer aldı. Yollar ve kavşaklar, sular altında kaldı. Kavaklık ile Maanoğlu Parkı yanından geçen Alleben Deresi'nde taşmalar olunca, barolar lokalinin olduğu cadde göle döndü ve araç trafiğine kapatıldı.

ÇOK SAYIDA EV VE BİNAYI SU BASTI                            

Şiddetli yağış nedeniyle kent merkezinde çok sayıda evi ve binanın garajını su bastı. Su baskını oluşan yerlerde GASKİ ekipleri, su tahliye çalışması yürüttü.

ADIYAMAN, ŞANLIURFA VE DİĞER YERLERDE BOY GÖSTEREN TAHMAZOĞLU VE DİĞER BAŞKANLAR, PİYASADA YOKTU

Deprem sonrası günlerce Adıyaman, İslahiye ve Nurdağı’na giden, son olarak Şanlıurfa’daki sel felaketinin ardından Urfa’ya gidip boy gösteren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinde çok sayıda bölgenin göle dönmesi ve insanların zor durumda kalmasına rağmen, ortada yoktu. Elbette, sadece Tahmazoğlu değil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’da ortada gözükmeyenler arasındaydı.

POLİS, İTFAİYE VE GASKİ EKİPLERİ SAHADAYDI

Yağışın etkili olduğu saatlerde Polis, İtfaiye ve GASKİ ekipleri sahada hazır bekletildi. Su basan yollar, Polis tarafından trafiğe kapatılırken, GASKİ ekipleri ise su tahliyesi yaptı. Kepçeler ise dolunun kapattığı yolları açmaya çalıştı.



lo_P7CX7.JPG 1 / 4

ol_8Zb6Q.JPG 2 / 4

lo_997vL.JPG 3 / 4

po_G5ev6.JPG 4 / 4

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi