df_E9GUX.jpg

Sosyal medyaya düşen Gaziantep Üniversitesi arkasındaki ormanlık alandaki onlarca ağacın kesildiği görüntülerinin ardından, Orman İşletme Müdürlüğü’nden konu hakkında bir açıklama geldi. Müdürlük, yaptığı açıklamada, tehlike arz eden ağaçlarınn kesildiğini belirtti.



18 Mart 2023 Cumartesi
Gaziantep

Bugün sosyal medyaya bir görüntü düştü. Söz konusu görüntüde, Gaziantep Üniversitesi arkasındaki ormanlık alandaki onlarca ağacın kesildiği belirtildi. Bu görüntü kısa sürede gündemdeki yeri alınca, gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt, konu ile ilgili araştırma yaptı ve Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

KESİLEN AĞAÇLAR, TEDBİR AMAÇLI KESİLDİ

Yetkililerden aldığı bilgileri sosyal medya hesabından paylaşan Bozkurt,’’ Gaziantep'te üniversitenin arkasında kesilen ağaçlarla ilgili, Orman Müdürlüğü'nden bilgi aldım. Ağaçları onlar kesiyormuş. Kesilme amacı ise olası bir yangında risk oluşturabilecek ağaçlarmış. Ayrıca, olası yangınlarda araçların müdahale etmesi için de bazı ağaçlar kesilip, yol açılıyormuş. Kesimler, valiliğin bilgi dâhilinde yapılıyormuş. Bunun dışında, olası bir yangının hayvanat bahçesine zarar vermemesi için, oradaki bazı ağaçlarda önlem amaçlı kesilecekmiş. Orman Müdürlüğü yetkililerinden aldığım bilgileri, bu şekilde kamuoyuna aktarmış olayım.

Bunun dışında farklı amaçlarla kesilen bir tek ağaç olursa, elimizden gelen tepkiyi ortaya koyacağımızın bilinmesini isteriz.’’ dedi.

ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ DE AÇIKLAMA YAPTI

Bozkurt’un paylaşımından sonra bir açıklamada, Orman İşletme Müdürlüğü’nden geldi. Müdürlük, yaptığı açıklamada, bazı ağaçların tedbir amaçlı kesildiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:''0Burç Tabiat Parkı çevresinde kesilen ağaçlarla ilgili olarak, işletme müdürlüğümüzce yangına hassas alanlarda, orman yangınlarında tedbir olması açısından orman yol kenarlarında yangın emniyet şeridi ve yangın emniyet yollarında, tehlike arz eden ağaçların kesimi ekosistem tabanlı fonksiyonel amenajman planı doğrultusunda, tekniğine uygun olarak yapılmaktadır. Burç Hayvanat Bahçesi’nin çevresinde ve Burç Tabiat Parkı içerisindeki yol ve yangın emniyet şeritleri kenarlarında orman yangınlarına tedbir olması açısından tehlike arz eden ağaçların kurumumuz kontrolünde, tekniğine uygun olarak kesimi yapılmıştır. Kesilen ve kesilecek ağaçların yerine, Şahinbey ilçesi Doğanca köyünde, Gaziantep 100. Yıl hatıra ormanı adı altında 40 bin adet fidan dikilmiştir.’’ denildi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi