kl_GO1ws.jpg

Gaziantep’te son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar sonrası Araban ilçesinde ilginç manzaralar ortaya çıktı. Vatandaşlardan edinilen bilgilere göre, Şerif Peri Mahallesi’nin alt yapısı yapılmadan imara açıldı. Tarım arazisi olan alanda alt yapı olmadığı için su toprağın yüzeyinde kaldı. Konu hakkında ilçe belediyesinden bilgi almak istedik. Ama ulaşamadık.



20 Mart 2023 Pazartesi
Gaziantep

Son günlerde Gaziantep’te son zamanlarda meydana gelen aşırı yağışlar, çoğu bölgeleri göle döndermişti. Göle dönen bölgeler, sadece kent merkezi ile sınırlı kalmadı. Araban ilçesinden Şerif Peri Mahallesi de göle dönen alanlar içerisinde yer aldı.

ALT YAPISI YAPILMADAN İMARA AÇILDI

Tarafımıza ulaştırılan görüntülerin ardından ilçede bulunan siyasetçilerle iletişime geçtik. Konu hakkında gazetemize bilgi veren bir siyasetçi, ’’Burası tarım arazisiydi. Daha sonra imara açıldı. Ama alt yapısı yapılmadan imara açıldı ve bu hale geldi. Bunun sorumlusu önceki başkan Mehmet Özdemir ve mevcut başkan Hasan Doğru.’’ dedi.

BİLGİ ALAMADIK

Bilgi aldığımız siyasetçinin ardından belirli saat aralığıyla iki defa Araban Belediyesi’ni aradık ve bilgi almak istedik. Ancak, telefonlarımıza cevap veren olmadı.

SULAR TAHLİYE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Öte yandan göle dönen alandan su tahliye çalışması günlerdir devam ediyor. GASKİ ekipleri, suları tahliye etmek için günlerdir hummalı bir çalışma yürütüyor.



po_11RAm.jpg 1 / 2

pl_A5ftI.jpg 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi