as_UoxU6.jpg

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremin vurduğu Gaziantep’te, okullar yeniden açıldı. Ancak depremlerden fazla etkilenmeyen Şahinbey ve Şehitkâmil ilçesinde, okula giden öğrenci sayısının deprem öncesine göre ciddi oranda düştüğü belirtildi.



25 Mart 2023 Cumartesi
Gaziantep

6 Şubat tarihli yıkıcı Kahramanmaraş merkezli depremler, Gaziantep dâhil 11 ili vurmuştu. Art arda meydana gelen depremlerin ardından depremin vurduğu illerde eğitime ara verilmişti.

13 MART İTİBARİYLE YENİDEN BAŞLADI

Depremlerin ardından 13 Mart’ta Gaziantep genelinde okullar yeniden açıldı. Okulların açıldığı ilçelerin arasında depremin ağır vurduğu Nurdağı ve İslahiye ilçeleri de vardı.

OKULA GİDEN ÖĞRENCİ SAYISI ÇOK DÜŞÜK

Gaziantep’te okullar açıldı açılmasına ama okullara öğrencilerin ilgisi düşük oldu. Okulun açılmasının ardından bazı eğitimcilerle görüştük ve bilgi aldık. Gazetemize bilgi veren eğitimciler, okula gelen öğrenci sayısının düşük olduğunu belirttiler. Bir öğretmen, ’’Şu anda okula gelen öğrenci sayısı çok az. Her sınıfta 5-10 öğrenci oluyor.’’ dedi.

BAKANLIK YANLIŞ YAPTI

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)’nın okullara gitmeyenlerin devamsız sayılmayacağı kararının okullara ilginin azalttığını söyleyen eğitimci, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Depremlerin ardından bakanlığın almış olduğu karar yanlıştır. Biliyorsunuz bakanlık okula gitmeyen öğrencilerin devamsız olarak sayılmayacağını söyledi. Bu karar, depremin ağır vurduğu Nurdağı ve İslahiye’de uygulansa anlarım. Ancak, depremin neredeyse hiç vurmadığı merkez ilçeler olan Şahinbey ve Şehitkâmil’de de bu karar uygulanıyor. Böyle olunca veliler çocukları okula göndermiyor.’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi