lo_Y51S2.jpg

Arif Özaydın’ın Rektörlüğü döneminde Türkiye’de her anlamda geriye giden Gaziantep Üniversitesi, ’Girişimci Ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi’nde yer almadı. Bir zamanlar Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında gösterilen üniversitenin, bundan sonraki süreçte herhangi bir başarı sıralamasında ya da listesinde yer alıp almayacağı merak konusu.



4 Nisan 2023 Salı
Gaziantep

Arif Özaydın’ın Rektörlüğe atanmasından sonra adeta üniversite olmaktan uzaklaşan ve ismi her türlü olumsuzlukla anılan Gaziantep Üniversitesi, başarısızlığa emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Geçmiş dönemlerde başarılarıyla adından sıkça söz ettiren üniversite, Arif Özaydın’ın Rektör olarak atanmasının ardından ibreyi tersine dönderdi. Ne acı ki üniversite her gün yeni bir skandalın ve olumsuzluğun yaşandığı üniversite haline geldi.

’GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTELER’ ENDEKSİ YAYINLANDI

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2022 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi yayınladı. 1 Nisan’da yayınlanan endeks kapsamında en girişimci ve yenilikçi 50 üniversite, ’Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği’, ’Fikrî Mülkiyet Havuzu’, ’İş Birliği ve Etkileşim’ ile ’Ekonomik ve Toplumsal Katkı’ boyutları altında 23 göstergeye göre sıralanarak kamuoyu ile paylaşıldı.

HKÜ YER ALDI, GAÜN YOK!

Açıklanan endeks, Gaziantep için adeta kahredici oldu. Endekste yer alan üniversiteler arasında Gaziantep’ten Hasan Kalyoncu Üniversitesi(HKÜ) yer alırken, Gaziantep’in köklü devlet üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesi yer almadı.

HANGİ ENDEKS VE SIRALAMADA YER ALACAĞI MERAK KONUSU

Rektör Özaydın döneminde en fazla olumsuzlukla anılan üniversitelerin içerisinde zirve yapan GAÜN, başarı sıralaması ve endekslere gelince listede görünmedi. Yıllardır kötüye gidişin ardından Gaziantep kamuoyu, üniversitenin bundan sonraki süreçte başarıları ile anılan bir liste ve endekste yer alıp almayacağını merak ediyor.

ESKİ REKTÖR GÜR’DEN ENDEKS PAYLAŞIMI

Endeksin Gaziantep’te hayal kırıklığı oluşturmasının ardından önceki Rektör Prof. Dr. Ali Gür’den konu hakkında bir paylaşım geldi. Sosyal medya hesabından listeyi paylaşan Gür, ’’’Girişimci Ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ listesinde daha önce üniversitemiz sürekli yer alırken, 2 yıldır maalesef yer alamıyor. Bilimsel anlamda üniversitemiz istikrarlı gerileme başarısını sürdürmeye devam ediyor. Umarız üniversitemizin gerilemesinin nedenlerini izah ederler’’ dedi.



m_aSdz2.jpg 1 / 2

mn_LT8md.jpg 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi