cv_26tb5.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Gaziantep Milletvekili adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekti.



14 Nisan 2023 Cuma
Gaziantep

AK Parti’nin 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için belirlediği Gaziantep milletvekili adayları tanıtıldı. Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milletvekili adayları, belediye başkanları, ilçe başkanları, parti, yöneticileri ve partililer katıldı.

“SUÇ ARIYORLAR HİÇBİR SUÇ BULAMIYORLAR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, burada yaptığı açıklamada, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

 * Türkiye seçime gidiyor, 14 Mayıs tarihimizde çok önemli bir değişimin başladığı gündür. 14 Mayıs Türkiye'nin antidemokratik bir baskı rejiminden kurtuluşunun gününün adıdır. 14 Mayıs şafağında Türkiye o zamanlar beyaz devrim denilen bir devrime yelken açmıştır, ama bedeli çok ağır olmuştur.

* Türk tarihinde seçilen ilk başbakan, 1950'de seçilmiş ve ilk başbakan idamla sonuçlandırılmıştır. Bunun anlamı şudur: Niye seçildi? 27 Mayıs mahkemesinin tutanaklarını ben okudum. Rahmetli Menderes'i cezalandırmak için suç arıyorlar, hiçbir suç bulamıyorlar. Buldukları tek suç, milletin oyuyla seçilmiş olmasıdır.

* Türkiye'nin bu yürüyüşü artık geriye döndürülemez. Bunu geriye döndürmek için hazırlık yapan bir takım cahilce laflar edenler, Türkiye'nin bugün demokratikleşme seviyesinde ulaştığı aşamayı anlayamayanlar, o zihinlerindeki anti demokratik tortu bunu anlamaya elverişli olmayan adamların Türkiye'nin yolunu kesmeye ne hakları ne hadleri ne de güçleri yeter. Dolayısıyla Türkiye'nin bu büyük yürüyüşü devam edecektir.

* 14 Mayıs seçimi, Türkiye'nin varoluş seçimidir. Türkiye'nin karşısında kim var? ABD Başkanı Biden, açıkladı. IMF'i reddeden, Dünya Bankası projelerini reddeden, batının kıskacından çıkan Recep Tayyip Erdoğan. ’’Bunu yenmemiz lazım’’ dedi. ‘’Kimi destekleyeceğiz?’’ dedi. ‘’Muhalefeti destekleyeceğiz’’ dedi. Kimi destekliyor? Onların gazetelerini okuyunca görüyoruz.

* Erdoğan'a ve AK Parti'ye düşman olanları destekliyorlar. Kimi destekliyorlar? PKK'ya binlerce tır silah vererek, Türkiye düşmanlarını destekliyorlar. Bunlara aman vermeyeceğiz. Bunlara Türkiye ekonomisine sahip çıkarak, Türkiye'nin birliğine sahip çıkarak, Türkiye'nin kalkınmasına sahip çıkarak, 14 Mayıs'ta cevabı vereceğiz. 14 Mayıs Türkiye'nin bağımsızlık gününün yeniden ilan edileceği, bağımsızlık yürüyüşünün devam edeceği gün olacak. Türkiye'nin demokrasiden geriye dönmeyeceğinin ilan edileceği bir gün olacak. Demokrasi yolunda ilerleyeceğiz.

‘TÜRKİYE'DE ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK' DİYEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'LA YOL YÜRÜDÜK

Eski Adalet Bakanı ve partisinin Gaziantep 1. Sıra adayı olan Abdülhamit Gül ise “Gaziantep Türkiye'nin istiklal şarkısıdır. 14 Mayıs'ta bir bayramı idrak edeceğiz ve yeni bir zaferi birlikte inşa edeceğiz ve kazanacağız. AK Parti milletin adamı tarafından kurulduğu gün bir şey söyledi ve ‘Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi. Kim dedi bu milletin bağrından çıkmış vesayete karşı, teröre karşı, bu millete ayak oyunlarına karşı 'söz milletindir' diyen Recep Tayyip Erdoğan'la yol yürüdük” dedi.

UYUMAMANIZI RİCA EDİYORUM’’

İl Başkanı Ertuğrul Teymur ise teşkilatlara uyumayın diye seslenerek,“Üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz. Canla başla çalışacağız. 15 Mayıs’a kadar eşlerinizle, çocuklarınızla, arkadaşlarınızla, yakın çevrenizle vedalaşmanızı, milletvekilleriyle sahayı boş bırakmamanızı istiyorum. Bu seçim Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir seçim. Hak ile batılı ayıracak bir seçim. Uyumamanızı rica ediyorum. Alnımızın akıyla zafere yürüyeceğiz. Cumhurbaşkanımızı yine balkondan dinleyeceğiz. Rabbim bizleri utandırmasın.’’ dedi.

Konuşmaların ardından adaylar sahneye çağrılarak, tek tek tanıtıldı.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi