df_2TNfj.jpg

Gaziantep Vergi Dairesi önünde basın açıklaması yapan KESK Gaziantep Şubeler Platformu, insanca yaşayacak bir ücret istediklerini belirtti.



15 Nisan 2023 Cumartesi
Gaziantep

Dün Gaziantep Vergi Dairesi önünde basın açıklaması yapan KESK Gaziantep Şubeler Platformu, iktidardan insanca  yaşayabilecekleri bir ücret istediklerini ifade ettiler. Platforma adına açıklamayı yapan KESK Dönem Sözcüsü Ömer Parlakçı’nın açıklamaları şu şekilde:

* Fakirin, fukaranın ekmeği kuru soğanın fiyatı bile bir yılda, beş kattan fazla arttı. Bir kilogram kuru soğan marketlerde 30 TL, pazarlarda ise 25 TL. Milyonlarca kamu emekçisi ve emeklisi olarak bugün maaşlarımızı alacağız. Önümüzdeki hafta bayram. Ama sevinemiyoruz. Çünkü bu hayat pahalılığında borçla harçla ayın sonunu getiremiyoruz.

* OECD ülkeleri başta olmak üzere, dünyada gıda fiyatları düşüyor. Ama ülkemizde son bir yılda gıda ürünlerinin fiyatları ortalama iki kat arttı. Zaten yüksek olan kiralar, 6 Şubat depremleri sonrasında TÜİK rakamlarını üçe katladı.

* Son bir yılda süt yüzde 240, peynir yüzde 250, salça yüzde 280, baharat yüzde 300, meyveler ortalama yüzde 200, bakliyat ürünleri ortalama yüzde 150 zamlandı. Bırakalım kırmızı eti beyaz eti bile unuttuk.

* Tedavüldeki en değerli banknotunuz 200 TL ile alabildiğimiz kıyma 650 grama indi. Hız kesmeden devam eden zam sağanağında marketleri müze gezer gibi gezer, raflara bakıp bakıp çıkar hale geldik.

* Biz, bu ülkenin alın teri ile yaşam mücadelesi veren kamu emekçileriyiz, emeklileriz. Bu ülkenin çalışanları, değerlerini üretenleriz. Seçim arifesinde birileri fahiş et fiyatlarına çözüm olarak damak tadımızı değiştirmemizi öneriyor. Biz neyi değiştirmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz.

* Ülkenin üstüne çöken bu sefalet ve yoksulluk tablosunu değiştirmek bizim elimizde. 21 yıldır kaşıkla verdiğini her seferinde kepçe ile geri alanlarla geldiğimiz yer sefalet endeksinde dünya liderliği.

* Tüm vergi yükünü ücretlilerin omuzlarına yıkan, her yıl daha da büyüyen gelir vergisi adaletsizliğine derhal son verilmesini, bunun için gelir vergisi birinci dilim oranının yüzde 15 ten yüzde 10’a düşürülerek yoksulluk sınırına kadar olan maaşların-ücretlerin birinci vergi diliminde sabitlenmesini istiyoruz. Mevcut eşitsizlikleri artıran, yarım yamalak düzenlemelerden bıktık.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi