ol_uwfx9.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Çarşamba günü Gaziantep’te ‘Demokrasi Meydanı’nda yapmayı planladığı mitinge valilikten izin çıkmazken, CHP ise mitingi o meydanda yapmakta ısrarcı.



25 Nisan 2023 Salı
Gaziantep

Seçime günler kala partilerde seçim çalışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Gaziantep’te yapmayı planladığı miting için pürüz çıktı. CHP Gaziantep İl Başkanlığı, miting için Gaziantep Valiliği’ne yazı yazdı ve ‘Demokrasi Meydanı’nı istedi. Ancak valilik, CHP İl Başkanlığı’nın bu isteğine olumsuz yanıt verdi ve söz konusu alanda miting yapılmasının yasak olduğunu bildirdi.

DAHA ÖNCE AYNI ALANDA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEFALARCA MİTİNG YAPMIŞTI

Valiliğin miting yapmak yasak dediği alanda, daha önce başta Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Muharrem İnce, Meral Akşener ve Kılıçdaroğlu miting yapmıştı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Valilikten miting için onay çıkmaması ve başka bir alan önerilmesi, CHP ve kentte tepkilere neden olurken, CHP’li yöneticiler, valiliğin kararının ardından geri adım atmayacaklarını ve talep ettikleri alanda Çarşamba günü mitingi yapacakları yönünde açıklamalar yaptı.

CHP’lilerin açıklamasının ardından gözler Çarşamba gününe çevrildi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi