pol_iM46a.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin dün yapılan meclis toplantısında gündemde belediyenin dağıttığı koliler, bisikletler ve gömlekler vardı. CHP’li Mehmet Sucu, halkın parasının seçim için kullanıldığını söylerken, Belediye Başkan vekili Osman Toprak ise yardımların her ay düzenli olarak yapıldığını kaydetti.



9 Mayıs 2023 Salı
Gaziantep

14 Mayıs seçimlerine günler kala Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında dağıtılan bisikletler, gömlekler ve gıda kolileri vardı. Dün yapılan meclis oturumu toplantısında söz alan CHP’li Mehmet Sucu, seçime gidilirken orantısız bir güç ile karşı karşıya olduklarını kaydederek şu açıklamaları yaptı.

BİSİKLETLER SADECE AK PARTİLİLERE DAĞITILIYOR

‘‘Devletin gücüne belediyeler de güç katıyor. Son gündem maddesinde 100 bin bisiklet dağıtımı var. Sokaklarda konuşulan bu bisikletlerin sadece Ak Partililere verildiği, Ak Partililerin dışında diğer partilerden kimseye verilmediği yönündedir. İnşallah bu bisikletler tam yerine ulaşır. Bu konunun takipçisiyim, olmaya da devam edeceğim. Bizlere bile halka dağıtmak için bisiklet vermediniz. Belediyenin ramazan ayında dağıttığı gıda kolilerinin üzerine Ak Parti fotoğrafları yapıştırılıyor ve bu kolileri Ak Parti dağıtmış gibi gösteriliyor. Bu fotoğraflar, telefonumda kayıtlı.

GÖMLEK DAĞITIMININ AMACI NE?

Ayrıca, geçen gün belediyenin önünden geçiyordum. Baktım belediyenin önünde üç araba vardı. Bu arabalara koliler içerisinde gömlek yükleniyordu. Bunu görünce şaşırdım ve kendi kendime acaba büyükşehir belediye binasının altında gömlek fabrikası mı kuruldu diye sordum. Üstünde Fatma Şahin etiketi olan gömlek dağıtılıyor. Aldığım bilgiye göre, oy uğruna belediye bütçesiyle alınan bu gömlekleri dağıtıyorsunuz. Yok biz bu gömlekleri dağıtmadık diyorsanız kamera kayıtlarınızı açın ve bakın. Benim gördüklerimi sizler de göreceksiniz. Arkadaşlar, bu belediyenin bütçesi, halkın bütçesidir. Bir partinin bütçesi değildir. Seçim için belediyenin bütçesi harcanamaz. Biz muhalefet meclis üyeleri olarak bu konunun takipçisi olacağız. Yaptığınız bu adaletsizliklerden dolayı toplumun her kesiminden tepki gördüğünüzün haberleri kulağımıza geliyor. Böyle seçim süreci olmaz.

İKTİDARINIZDA SON BİR HAFTA

Bir gün gelin benimle gezin bakın vatandaş neler söylüyor. Belediyenin görevi gömlek dağıtmak mı? Bence değil. Ama sunu bilin ki bir haftanız kaldı. Dağıttığınız bisikletlerin de, gömleklerin de hayrını göremeyeceksiniz. Halk kararını vermiş durumda. İnşallah 14 Mayıs’ta iktidar değişecek ve bu dağıttığınız şeylerin hayrını görmeyeceksiniz. Verin o bisikletleri ve gömlekleri biz de sizinle dağıtalım. Ama yok. Siz isteğinize göre, kendi seçmenize göre dağıtıyorsunuz.

TÜM PARTİLERİN PARASI VAR

Belediyenin parasının içerisinde CHP’linin de, MHP’linin de, HADEP’linin de parası var. Ama bu paraları siz sırf kendi çıkarlarınız için dağıtıyorsunuz. Ben bunları görünce içim yanıyor. Bu orantısız güç hiçbir zaman size hayır getirmeyecek diyorum.

TOPRAK CEVAP VERDİ

Sucu’nun bu açıklamalarına cevap veren oturum başkanı ve Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, ’’Sayın Sucu, bu açıklamalarınız doğru değil. Dağıtılan bisikletlerimizim kriterleri var. Nedir? Biz muhtarlarımıza, öğretmenlerimize, imamlarımıza ve maddi durumu iyi olmayan 35 bin ailemize dağıtıyoruz. Belediye çalışanlarımıza dağıtıyoruz. Belediye çalışanlarımızın içerisinde her görüşten insan var. Parti ayrımı yapmıyoruz. Belediye olarak her ay düzenli sosyal yardımlarımızı yapıyoruz. Bu yardımları sadece seçim döneminde yapmıyoruz’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi