xc_73iQc.jpg

Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Sarısaç,''Asıl işimiz 15 Mayıs’ta başlayacak” dedi.



10 Mayıs 2023 Çarşamba
Gaziantep

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem milletvekilliği seçimine dört gün kalırken siyasi partilerin çalışmaları hızlandı. Yeşil Sol Parti de 7 Mayıs’ta yaptığı Gaziantep büyük mitinginin coşkusunu sandığa taşımak amacıyla çalışmalarına hız verdi. Özellikle Yeşil Sol Parti Antep milletvekili adayları, kentin tüm bileşenlerine ulaşmak amacıyla yoğun bir mesai harcıyor. Esnaf ziyaretleri ile halk buluşmalarında seçim bildirgesinden çözüm önerileri ve vaatlerini de paylaşan milletvekili adayları, değişim isteyenlerin adresinin Yeşil Sol Parti olacağını belirtiyorlar.

“AKP ENKAZINI KALDIRACAĞIZ”

Seçim çalışmalarını ilçelerde ve köylerde de sürdüren Yeşil Sol Parti, depremin vurduğu İslahiye’de de ziyaretlerde bulunarak yurttaşları dinledi. Milletvekili adayları Musa Aydın, Songül Koçdağ, HDP İl eş başkanı Avni Binici, Mehmet Karayılan ile beraberindeki heyet İslahiye’de incelemelerde bulundu. Yeşil Sol Parti heyeti, depremin ilk anından itibaren halkın yaralarını sarmak için büyük bir dayanışma ağı ördüklerini, ilk günden itibaren İslahiye’ye geldiklerini belirterek “14 Mayıs’ta sadece depremin enkazını değil, 21 yıllık AKP enkazını da kaldıracağız.” dedi. 

Yeşil Sol Parti milletvekilleri adayları Sevda Karaca, Abdullah Gözen, Edhem Ünal ve HDP İl Eşbaşkanı Ayten Kaya da Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçilerle bir araya geldiler. İşçilerin yaşadıkları sorunları yerinde  inceleyen Yeşil Sol Parti heyeti, emekçinin alın terinin kurumadan hakkını aldığı bir düzene ihtiyaç olduğunu ifade ederek Antep’te sigortasız, güvencesiz koşullarda çalışmak zorunda bırakılan, iş sağlığı ve güvenliği şartları sağlanmayan emekçilerin mağduriyetine göz yummayacaklarını söyledi.

“ANTEP’İN KRONİKLEŞEN SORUNLARINI BİLİYORUZ”

GATEM ve Toptancılar sitesi esnafını ziyaret eden Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Fatma Bayındır, Murat Sarısaç, Yılmaz Açan, Mehmet Sait Görgün, Kahraman Çiçek ve il-ilçe yöneticileri de yaşanan sorunları dinlediler. Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Murat Sarısaç, HDP Antep milletvekili Mahmut Toğrul ve Yeşil Sol Parti Antep eş sözcüsü Sultan Bayındır’ın katılımıyla iş insanlarıyla da bir araya geldiği programda gündeme ilişkin konuştu.

Sarısaç, Toptancılar sitesi esnafıyla konuşurken elektrik, kira, yakıt başta olmak üzere birçok kalemde yaşanan zamların esnafı mağdur ettiğini belirterek “Seçim sürecinde Antep’in her köşesine gidiyoruz, herkesle buluşuyoruz. Şehrin kronikleşen sorunlarını biliyoruz. Asıl işimiz 15 Mayıs’ta başlayacak. Çünkü seçimden sonra ilk işimiz kentin yerel dinamikleriyle bir araya gelerek ortaklaşmak olacak. Seçim sloganımız ‘birlikte değiştireceğiz’ şeklinde. Dolayısıyla şehrimizin sorunlarını da birlikte çözeceğiz. Hem işverenin kazandığı, hem de emekçinin hakkını aldığı bir sistem ütopya değil. Bunun için demokrasi mücadelemiz de hayati değerde. Çünkü demokrasi varsa, hukuk varsa huzur ve istikrar da vardır. Antep’te kişi başına düşen milli gelir, barış süreci döneminde 8 bin 500 dolara yükseldi. Ama AKP, güvenlikçi politikalara döner dönmez Antep’te kişi başına düşen milli gelir 6 bin 500 dolara kadar düştü. Bunlar bize şunu söylüyor; demokrasiyle, hukukla, barışla hepimiz kazanacağız. Dolayısıyla 14 Mayıs değişim dönüşüm için büyük bir şans. Bunun için de tek bir oy bile heba edilmemeli.”

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi