df_Vbe2g.jpg

BÜSEM içerisinde örnek site olarak gösterilen ve 3 yıl gibi kısa bir sürede bitirilmesi hedeflenen ‘Gıda toptancıları sitesi’nin Gaziantep ve Türkiye’ye örnek bir site olacağı belirtiliyor.



30 Mayıs 2023 Salı
Gaziantep

Gaziantep’in yeni sanayi merkezi olmaya aday ve 15 farklı meslek grubunun yer alacağı BÜSEM’de, ilk harekete geçen ve 2,5 yıl gibi kısa bir sürede sitenin yüzde 98’ini tamamlayan ‘Gıda toptancıları sitesi’nin tamamlanmasına artık sayılı günler kaldı. Çoğu meslek grubunun henüz temelini dahi atmadığı merkezde, gıda toptancıları sitesi yönetimi, Eylül ayı içerisinde site içerisindeki işyerlerini mal sahiplerine teslim etmeyi hedefliyor.

YIKICI DEPREMDEN ZARAR GÖRMEDİ

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden etkilenen kentlerin başında Gaziantep geliyordu. Depremin ardından site yönetimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve üniversitelerden heyetler getirerek, sitedeki yeni yapılan işyerlerinin depremde hasar görüp görmediğini inceletti. Uzmanların yaptığı incelemelerde sitede herhangi bir hasarın söz konusu olmadığı rapor edildi ve inşaat kaldığı yerden devam etti.

ASFALT DÖKÜMÜ BAŞLAYACAK

Sitenin inşaat süreci hakkında gazetemize bilgi veren Site Başkanı Mehmet Şerif Türk, artık inşaatta son aşamaya geldiklerini ve önümüzdeki günlerde yolların asfaltının dökümüne başlanacağını belirtti.

PROFESYONEL BİR EKİPLE, ÖRNEK BİR SİTE İNŞA ETTİK

Sitenin yapım aşamasında hiçbir masraftan kaçmadıklarını, en iyi malzemeler kullanarak örnek bir site inşa ettiklerini belirten Başkan Türk, başarının sırrının profesyonel bir ekip ve işin uzmanı akademisyenlerle çalışmak olduğunu belirterek, böyle olduğu için herkesin büyük beğenisini kazanan bir eser ortaya çıktığına dikkat çekti.

‘’DIŞ CEPHE GİYDİRMELERİNİ YAPIP TESLİM EDECEĞİZ’’

Site içerisinde bulunan yolların asfaltlanmasının ardından işyerlerinin cephe giydirme işlemlerini yapacaklarını ve bu işlemin ardından işyerlerini mal sahiplerine teslim edeceklerini belirten Başkan Türk, ’’İnşallah bu yılın sonuna doğru sitemizi tamamlamış ve sahiplerine teslim etmiş olacağız’’ dedi.

İŞYERLERİ ÇOK YÖNLÜ KULLANILABİLECEK

Sitede bulunan işyerleri dünya standartlarına göre planlandı ve o doğrultu da inşa edildi. Her işyeri ortalama bin 300 metrekareden oluşuyor. İşyerleri hem depo, hem imalathane, hem de ofis ve çok amaçlı kullanılabilecek. Normal standartlarda mevcut sitelerde ve GATEM bölgesinde yollar 10-12 metrekareyken, bu sitedeki yollar geniş ve 20 metre olacak şekilde yapıldı.

SİTEDE TRAFİK RAHATLIĞI DÜŞÜNÜLDÜ             

Ayrıca, tırların yük indirme ve yükleme yapması için işyerlerinin içine 15 metrelik tır yanaşma cephesi yapıldı. Böylelikle işyerlerine yük getiren tırlar site içerisindeki yolları ve diğer işyerlerinin önünü meşgul etmeyecek ve rahatsızlık vermeyecek.

AĞIRLIK TESTİ YAPILDI

Bunun yanı sıra işyerlerinin ağırlığa dayanıklılığını denemek için onlarca ton ağırlığı olan yüklerin örnek bir dükkânda aylarca bekletilerek deneme yapıldığı ve yapılan denemelerde hiçbir olumsuzluğun ortaya çıkmadığı belirtildi.

YANGINA ÖZEL TEDBİRLER ALINDI

Site inşasında yangın tedbirleri de ön planda tutuldu. Bu doğrultuda işyerlerinin içerisine kurulan yangın söndürme sistemiyle yangına anında müdahale edilebilecek. Sitedeki işyerlerine kurulan yangın söndürme sistemi hem kokuya, hem de ısıya duyarlı şekilde tasarlandı. Yangın esnasında her bölümdeki söndürme springleri ayrı ayrı planlandı. Her spring sadece yangının meydana geldiği yer için söndürme işlemi yapacak ve diğer yerler zarar görmezken yangın kısa sürede kontrol altına alınmış olacak.



cv_X8uyW.JPG 1 / 6

cv_j2tP9.JPG 2 / 6

fg_zxnRL.JPG 3 / 6

fg_rU6wj.JPG 4 / 6

cv_fM2c8.JPG 5 / 6

xc_8l08s.JPG 6 / 6




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi