lo_5sy4e.jpg

Rektörlüğe atandığı dönemden beri yönettiği Gaziantep Üniversitesi’nin hemen hemen herhangi bir alanda başarı sıralamasına girmediği Arif Özaydın, bir paylaşım yaptı ve üniversite teknoparkının gelir yönüyle Türkiye’nin en iyilerinden olduğunu belirtti. Ancak Rektör Özaydın’ın bu paylaşımda herhangi bir veri ve tablo paylaşmaması kafalarda soru işareti bıraktı.



11 Haziran 2023 Pazar
Gaziantep

Göreve geldiği günden beri Gaziantep Üniversitesi’ni hemen hemen her alanda geriye götüren ve başarısız bir yönetim anlayışı sergilediği için tepkilerin hedefinde olan rektör Arif Özaydın, geçtiğimiz günlerde bir paylaşım yaptı. Özaydın paylaşımında 2022 yılı Sanayi Bakanlığı mali dönemlik raporuna göre Gaziantep Teknopark, toplam 3 milyar TL cironun üzerine çıkarak, 93 teknopark içerisinde ilk 7 içerisinde yer aldığını söyledi.

LİNK, VERİ VE TABLO PAYLAŞMAMASI KAFALARDA SORU İŞARETİ BIRAKTI

Rektör Özaydın’ın bu bilgiyi paylaşırken somut olarak bir belge, veri, link ya da Sanayi Bakanlığı'nın teknoparklarla ilgili tablosunu paylaşmaması kafalarda soru işareti bıraktı.

ESKİ REKTÖR GÜR, ‘ŞÜPHE UYANDIRIYOR’ DEDİ

Üniversitenin önceki Rektörü Prof. Dr. Ali Gür konu ile ilgili yaptığı açıklamada verinin linkinin veya rapor görselinin taleplere rağmen paylaşılmaması hem çok tuhaf hem de gerçeklik konusunda ciddi şüphe uyandırıyor diyerek şunları söyledi:
‘’Uzun yıllar Teknopark’ın başarısı için yoğun destek veren bir yönetici olarak bu başarıdan mutluluk duyarız. Ancak 2022 yılında 7. sırada yer aldığına ve 2022 yılında 3 Milyar TL (yaklaşık 130 milyon dolar) ciro yaptığına dair verinin linkinin veya rapor görselinin taleplere rağmen paylaşılmaması hem çok tuhaf hem de gerçekliği konusunda ciddi şüphe uyandırıyor. Eğer bu bilgi gizli ise neden paylaşıldı? Açık ve yayınlanmış bilgi ise neden kamuoyuna rapor deklare edilmiyor? Bu konuda kamuoyunun açık bir şekilde aydınlatılarak ve rapor yayınlanarak kafalardaki soruların çözüme kavuşturulması gerekir’’ dedi.

GAZETECİLER, KAYNAK VE RAPOR SORDU

Özaydın’ın bu paylaşımının ardından konu hakkında görüş belirten gazeteciler Özaydın’a kaynak ve rapor sordular.
Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Bozkurt, konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘’Rektör Arif Özaydın, bu raporu kamuoyu ile paylaşırsa seviniriz ve bu başarıyı biz de haberleştirip kamuoyuna duyururuz’’ dedi.
Diğer bir gazeteci ve daha önce üniversitenin haber merkezinde çalışan Ahmet Kaya ise, ‘’Arif Bey, bu başarıyı haberleştirmem için kaynağı paylaşır mısınız? Ben böyle bir rapor bulamadım’’ ifadelerini kullandı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi