df_8TX9G.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ömer Baran Şişman’ı ziyaret etti.



26 Haziran 2023 Pazartesi
Gaziantep

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan Şişman’a Başkan Şahin, evinde ziyaret ederek bilgisayar ve bisiklet hediye etti.

ŞAHİN: TÜRKİYE YÜZYILI, EĞİTİM YÜZYILI OLACAK

Yaşanan felaketin ilk gününden beri öğrenciler için imkanları kolaylaştırmayı amaçlayan Başkan Fatma Şahin, eğitimin iyileştirdiğini vurgulayarak, “Bize öyle güzel bir bayram yaşattınız ki bütün gece heyecandan uyumadım. Çok güzel bir sonuç tebrik ediyorum. En önemli özne sizsiniz. Ama lojistik destekte çok önemli. Bu depremde çocuklar bana dedi ki, ‘başkanım her şey enkaz altında kaldı. Biz burada ne yapacağız’. En büyük kara depremini geçirdik. Canımız sağ ve bunu konuşuyoruz. Ben şükür ediyorum. Eğitim iyileştiriyor. Oğlumuzu da dinledim. ‘Her krizin fırsatları var’ diyor. Çok onur duyduk. Konteynırda çalıştı. Su ve mermer hesabı. Su mermeri nasıl şekillendiriyor vura vura. Bir defa okumayla olmuyor sürdürebilirlik. Başaracağız bizim başka çaremiz yok okumaktan başka. Okuyacağız, okutacağız. En büyük güç beşeri sermaye. Doğru yoldayız. Türkiye Yüzyılı, eğitim yüzyılı olacak” diye konuştu.

ŞİŞMAN: NE OLURSA OLSUN BEN ÇALIŞMAYI SEÇTİM

LGS sınavında büyük başarı elde eden Ömer Baran Şişman depremden etkilenmesine rağmen çalışmayı bırakmadığını belirterek, “Depremin ilk aylarında sıkıntı yaşadım. Ama ondan sonra devletin KYK yurduna geçtik biz ailece. Burada biraz daha çalışma imkanı buldum. Sonra memur kent açıldı. Bu yüzden daha çok çalışma olanağı buldum. Ana çalışmamı orada yaptım. Ondan sonra TOKİ kentlerine geçtik. Orada da son çalışmalarımı yapıp sınava girdim. Aslında bu başarı hikayesinde diğerlerine örnek olabilecek şey, çalışma azmi. Çünkü ne olursa olsun ben bir deprem yaşadım. Bir sürü yer gezdim. Çadırlarda kaldım. Bundan sonrasında vazgeçtim. Öylesine çalışmadan sınava girebilirdim. Normal bir fen lisesini tutturabilirdim. Ama ne olursa olsun ben çalışmayı seçtim ve her gün düzenli olarak çalışarak Türkiye birincisi oldum” açıklamasında bulundu.

Depremin ardından yaşanan barınma sıkıntılarına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüm bulunduğunu ifade eden Şişman’ın annesi Zehra Şişman ise, “Depremde İslahiye’deydik. Depremden sonra ilk etapta bir barınma yeri sıkıntısı yaşadık. Orada çocuğumun verimli çalışmadığını görünce İslahiye de konteynır kentte kaldık.  Yaşamsal ihtiyaçlarımızın hepsini karşıladık Kitap kampanyalarından faydalandık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin denemelerine girdik. Başarısı eski başarısına ulaştı. Fatma Şahin gerçekten bir numara. Eğitime bir insan ancak bu kadar değer verir. Gaziantep için büyük bir şans.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN, AFET BÖLGELERİNE EK KONTENJAN MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde yoğun hasara uğrayan İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 8’nci sınıfa kayıtlı olan öğrenciler için bu tercih döneminde, Türkiye’nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için iki ek kontenjan açılacağını müjdeledi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi