pl_PwTD1.jpg

Dün Gaziantep’te ekmeğe zam yapıldığına dair haberler yer aldı. Vatandaş zamlı tarifenin ne zaman başlayacağını beklerken bazı pide fırınları dün, bazıları ise bugün sabahtan itibaren ekmeği 6 TL’den sattı. İşin kötü yanı ise yeni fiyat tarifesine yeni zammın hangi tarihten itibaren geçerli olacağına dair ibarenin yazılmamasıydı.



15 Temmuz 2023 Cumartesi
Gaziantep

Zam yağmurunun devam ettiği Gaziantep’te, son olarak ekmeğe zam geldi. Dün Gaziantep’te ekmeğe zam yapıldığı, pide ekmeğin 6 TL, somunun ise 6.5 TL’den satılacağı belirtildi. Vatandaş henüz zam haberinin şokunu yaşarken, bazı fırıncılar dün itibariyle ekmeği zamlı sattı.

ODA BUGÜNDEN GEÇERLİ OLACAĞINI BELİRTMİŞTİ

Pideciler odası tarafından dün yeni fiyat tarifesi, sosyal medya hesabından paylaşıldı ve zamlı tarifenin bugünden itibaren geçerli olacağını belirtildi. Ama çoğu esnaf, odayı dinlemedi ve dün ekmeği zamlı sattı.

FİYAT TARİFESİNDE TARİH YAZILAMAZ MI?

Oda başkanı Abdullah Sarı’nın paylaştığı fiyat tarifesine bakıldığında, yeni tarifenin hangi tarihten itibaren geçerli olacağına dair ibarenin yer almaması dikkat çekti.

RESMİYETTE YAZILMASI GEREKTİĞİ BELİRTİLİYOR

Bugün konu hakkında bir araştırma yaptık ve yeni fiyat tarifesine zammın hangi tarihten itibaren geçerli olduğuna dair notun düşülmesinin zorunlu olup olmadığını öğrenmeye çalıştık. Gazetemize bilgi veren bazı yönetici ve bürokratlar, tarifeye tarihin yazılması gerektiğine dikkat çekti.

BİRLİK VE ODA KUŞKULARIN ÖNÜNE GEÇEMEZ Mİ?

Bazı esnafların gününden önce zamlı tarifeyi uygulaması tepkilere neden olurken, Esnaf Odalar Birliği ve esnaf odasının kuşkuya mahal bırakmayacak şekilde hareket etmesi isteniyor.

BARİ BUNDAN SONRA KUŞKULARIN ÖNÜNE GEÇİN

Ekonomideki sıkıntıların had safhada olduğu bir dönemde, aldığı ekmeğe haksız şekilde bir gün fazladan para ödemek zorunda kalan vatandaşın mağduriyetini gündeme getiriyor, odalar birliği ve oda yöneticilerinin zahmet olmazsa bundan sonraki zamlarda tarifeye hangi tarihten sonra geçerli olacağı ibaresini ekletmelerinin halkın yararına olacağını belirtiyoruz.

EKMEĞİ DÜN ZAMLI SATAN ESNAFLARA İŞLEM YAPILACAK MI?

Ayrıca, ekmeği gününden önce zamlı satan esnafa oda ve ilgili kurumlar tarafından gerekli işlemin yapılıp yapılmayacağı merak konusu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi