gh_1o77f.jpg

Cumhurbaşkanlığı ve son olarak Maliye Bakanlığı, kurum ve kuruluşlara genelge gönderdi ve ‘deprem kaynaklı harcamaların dışındaki diğer harcamaları gözden geçirin’ dedi. Ancak, ortada böyle bir tablo varken, önümüzdeki günlerde Gaziantep’te gastronomi festivali yapılacak ve festivale katılacak yerli ve yabancı katılımcıların giderleri büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacak.



17 Temmuz 2023 Pazartesi
Gaziantep

Türkiye ve Gaziantep’te akıl almaz işler dönmeye devam ediyor. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan ‘Tasarruf genelgesi’nin ardından şimdi ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla bir genelge yayınlandı ve kamu kurum ve kuruluşlarına ‘tasarruf edin’ çağrısı yapıldı.

TASARRUF GENELGESİNİ TAKAN MI VAR?

Ülkeyi yönetenler genelge yayınlayıp tasarruf yapın derken, Gaziantep’te genelgeleri pek takan yok. Geçtiğimiz hafta yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı meclis toplantısında, önümüzdeki günlerde yapılacak olan gastronomi festivali için Gaziantep’e gelecek yerli ve yabancı katılımcıların uçak, ulaşım vb. giderlerinin belediye tarafından karşılanması teklif edilmiş ve bu madde meclisten geçmişti.

İPTAL EDİLECEK Mİ?

Yıkıcı depremin vurduğu illerin başında Gaziantep geliyor. Depremden sonra büyükşehir belediye meclisine 3 ve 3.5 milyar TL olmak üzere toplam 6.5 milyar TL borçlanma teklif maddesi getirildi ve kabul edildi. Belediye, meclise hemen hemen her ay borçlanma teklifi getirirken, festival için gelecek olanların giderlerini karşılayacak olması düşündürücü. Son olarak Maliye Bakanlığı’nın genelgesinin ardından bu kararın iptal edilip edilmeyeceği merak konusu.

O BÜTÇEYİ BAŞKA YERLERDE KULLANIN

Ülke ekonomisi ağır bir süreçten geçerken ve iğneden ipliğe her şeye zam gelirken, savurganlık olarak nitelendirdiğimiz bu kararın iptal edilmesini istiyor, kente ne kadar katkı sunduğu tartışma konusu olan gastronomi festivalinin de gerekirse iptal edilmesini, o festival için harcanacak olan milyonlarca liralık bütçenin farklı alanlarda kullanılmasını halk adına talep ediyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi