sd_MkvFt.jpg

Dün, Şahinbey Belediyesi’nin dağıttığı fidelerde yetişen kavunların tatsız-tuzsuz, karpuzların ise daha tarladayken çürüdüğü haberleri yayılmıştı. Konu hakkında bilgi aldığımız bir belediye yetkilisi, sıkıntının iklim değişikliği ve bazı çiftçilerin fideleri geç ekmesinden kaynaklandığını düşündüklerini söyledi.



18 Temmuz 2023 Salı
Gaziantep

Gaziantep’te, Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere dağıttığı kavun ve karpuz fidelerinde yetişen kavun ve karpuzların tatsız-tuzsuz çıktığı, karpuzların daha tarladayken çürüdüğü, bu nedenle çiftçilerin mağdur olduğu belirtilmişti.

CHP’Lİ VEKİLLER ÇİFTÇİLERLE GÖRÜŞTÜ

Yaşanan sıkıntının ardından CHP Gaziantep Milletvekilleri Melih Meriç ve Hasan Öztürkmen, tarlalara giderek, mağduriyet yaşayan çiftçilerle görüştü. Belediyenin dağıttığı fideleri eken çiftçilerin zor durumda kaldığını belirten CHP’li vekiller, mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

İKLİM VE GEÇ EKİMDEN KAYNAKLANDIĞI BELİRTİLİYOR

Çiftçilerin yaşadığı mağduriyetin ardından konu hakkında Şahinbey Belediyesi yetkililerinden bilgi aldık. Gazetemize bilgi veren bir yetkili, ’’Yaşanan sıkıntı fideden değil, iklim değişikliği ve bazı çiftçilerin fideleri geç ekmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Bazı çiftçilerin ektiği aynı kavun ve karpuzlar iyi çıktı. Sıkıntı olduğu söylenen tarlalardaki kavun ve karpuzlardan numune alındı ve incelenmeye götürüldü. Sonucu bekliyoruz.’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi