df_2DDPJ.jpg

Arif Özaydın’ın rektörlüğe atanmasının ardından üniversite olmaktan çıkan ve her türlü olumsuzlukla anılan Gaziantep Üniversitesi’nde kötü gidişat iş bırakma eylemlerine dönüşmeye başladı. Üniversitenin hastanesinde çalışan ve geçmiş döneme ait alacaklarını alamadıklarını belirten yüzlerce personel, dün iş bıraktı ve eylem yaptı. İşçiler hep birlikte, ’Yönetim istifa’ diye haykırdı.



20 Temmuz 2023 Perşembe
Gaziantep

Arif Özaydın’ın rektörlüğe gelişi ile Türkiye’nin en fazla skandal ve olumsuzlukları ile anılan Gaziantep Üniversitesi, bir kez daha tüm Türkiye’ye rezil edildi. Rektörün, ‘Ben ekonomistim, işim para’ dediği üniversitenin hastanesinde çalışan yüzlerce personel, geçmiş döneme ait alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı ve eylem yaptı.

YÖNETİM İSTİFA SESLERİ…

Ekonominin oldukça sıkıntılı bir süreçten geçtiği dönemde alacaklarını alamadıkları için oldukça öfkeli ve gergin olan yüzlerce işçi, ‘Yönetim istifa’, ‘İşçiler burada yönetim nerede?’ ve ‘Caney caney caney, işte meydaney, delikanlı yönetim nerdesin hani nerdesin hani’ sloganları attı.

EYLEM YAPANLARA TUTANAK MI TUTULDU?

Eylemin ardından akşam saatlerinde, eyleme katılan personellerin hakkında tutanak tutulmaya başladığı bilgileri gelirken, hakkını isteyen personelin bu şekilde sindirilmeye çalışılması, tepkileri de beraberinde getirdi.

EYLEMLER DEVAM EDECEK BİLGİSİ

Öte yandan hastane personellerinin eylemlerine devam edeceği ve bugün de iş bırakacağı bilgisi var.

EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Gazete olarak hakkını isteyen hastane çalışanlarının yanında olduğumuzu, emekçi insanlarımızın hakkını alana kadar seslerini kamuoyuna duyuracağız.

MAĞDURİYETLERE SON VERİN

İnsanların ay sonunu getiremediği, ayakta kalmak için ciddi fedakârlık yaptığı şu günlerde üniversite ve hastane yönetimine sesleniyor ve personellerin alacaklarını bir an önce ödeyin diyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi