as_51UlV.jpg

Gaziantep Üniversitesi işçileri kazanılmış haklarının verilmemesine karşı iki gündür eylemde. Eylemdeki işçileri EMEP Milletvekili Sevda Karaca ve BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ziyaret ederken, iş bıraktıkları için haklarında tutanak tutulan işçiler, ’’Tutanaklar bizi yıldıramaz" sloganları atarak, kararlılık vurgusu yaptılar.



21 Temmuz 2023 Cuma
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesinde çalışan Sağlık-İş üyesi işçiler, kazanılmış haklarının verilmemesine karşı iki gündür eylemde. Hastane önünde buluşan işçiler, talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ve parti heyeti ile BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen işçileri ziyaret etti.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde çalışan işçiler, geçmişe yönelik alacaklarının verilmemesi nedeniyle dün (19 Temmuz) hastane bahçesinde iki saat iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti. İşçiler bugün de eylemlerine devam etti ve tutanaklarla oluşturulmak istenen baskıya da tepki gösterdi.

"İŞÇİNİNİN ALACAKLARINI VERİN"

Sağlık-İş Gaziantep Şube Başkanı Asef Bozkuş, "İşçi alacakları her zaman faturalardan önemlidir. Önce işçinin alacağını verin, sonra faturaları ödeyin. Her şeye para var, işçinin mesaisine para yok" diye konuştu.

"EKMEK KÜÇÜLÜYOR, ÜCRETLER BÜYÜMÜYOR"

İşçileri ziyaret eden Sevda Karaca, işçilere seslendiği konuşmasında, "Bu direnişiniz, sadece bu hastanede değil, ülkenin dört bir tarafında işçilere bir kuruşu çok görenlerin korkması gerektiğini söyleyen bir direniştir. Bu hastanenin yükünü çeken sizsiniz, alın teri döküyorsunuz çocuklarınıza ekmek götürmek için. Ekmek her gün küçülüyor ama ücretler büyümüyor" dedi.

Sözleşme ile garanti altına alınan haklar için dahi mücadele etmek zorunda kalındığına dikkat çeken Karaca, "Adliye kapılarını aşındırıyoruz, bu sıcağın altında yürümek zorunda kalıyoruz. İşçinin örgütlenerek imzalattığı sözleşmeler her şeyin üstündedir. Biliyoruz ki mücadele ederek kazandığımız haklarımızı öyle kolay vermiyorlar. Sizin de dediğiniz gibi birleşe birleşe kazanmamız gerekiyor. Bugün bu sesi büyütmek için, 'Kimse işçinin alın terine el koyamaz' demek için buradayız. Gerekli bütün olanakları biz de Emek Partisi olarak, sizlerle yan yana durarak sunacağız" diye konuştu.

"BU ÜLKEDE KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ İÇİN BİLE MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ"

Karaca'nın ardından konuşan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, "Sözleşme ile garanti altına aldığımız, iki tarafında da altına imza attığı, bu yüzden de yasaların bile üstünde olan hakkımız gasbediliyor. Hem mahkemelerde sürünmek hem de sözleşme ile kazandığımız yasal haklarımız için mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Çünkü bu ülkede, sadece yeni haklar kazanmak için değil, zamanında kazanılmış haklarımızı kullanmak için bile mücadele etmek zorundayız" dedi.

Üniversite yönetiminin skandallarla gündem olduğunu belirten Türkmen, "Üniversite yönetimi 'Paramız yok' diyerek mesailerinizi ödemezken, adrese teslim ihale skandalları ile meşhur. Bunların yandaşlarına aktaracak paraları var ama işçilerin alın teri dökerek kazandıkları mesai ücretlerini vermeye gelince 'Paramız yok' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından işçiler davul zurna eşliğinde halay çekti.

Sık sık, "Tutanaklar bizi yıldıramaz", "Birleşe birleşe kazanacağız”, " İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganları attılar. İşçiler talepleri karşılanmazsa yarın da eylemlerini sürdürecek.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi