df_bvQVF.jpg

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı Cerabrus MYO’da yapılan YÖS sınavı esnasında sorular sosyal medyada düştü. Bu gelişmenin ardından okul yönetimi, sadece bir salondaki sınavı iptal etti. Ancak konu hakkında bilgi aldığımız bazı eğitimciler, ’’Sadece bir salondaki sınavı iptal etmekle olmaz. O gün yapılan tüm sınavların iptal edilmesi gerekir’’ diyor.



25 Temmuz 2023 Salı
Gaziantep

Skandalların bitmek bilmediği Gaziantep Üniversitesi’nde, bir skandal daha yaşandı. Geçtiğimiz günlerde, üniversiteye bağlı eğitim veren Cerabrus MYO’da, YÖS sınavı yapıldı. Yapılan sınavı kazanan Suriyeli öğrenciler, daha sonra o okulda eğitim görüyor, oradan alınan diplomalar ise Türkiye’de geçerli oluyordu.

SINAV BAŞLADIKTAN SONRA, SORULAR SOSYAL MEDYAYA DÜŞTÜ

Suriyeli gözetmen ve salon başkanlarının gözetiminde yapılan sınavın başlamasının hemen ardından, sınav soruları sosyal medyaya düştü. Olayın fark edilmesinin ardından harekete geçen okul yönetimi, bir görevlinin öğrencilere yardım ettiğini tespit etti. Görevlinin bulunduğu salondaki sınav iptal edilirken, salon sorumlusu ve öğrencilere yardım ettiği tespit edilen görevli hakkında soruşturma başlatıldı.

GÖZETMEN VE SALON SORUMLULARININ SURİYELİ KİŞİLERDEN OLMASI SIKINTILI

Olayın ardından konu hakkında bilgi aldığımız bazı eğitimciler, buradaki sıkıntının sınavda yer alan gözetmen ve sorumluların Suriyeli görevlilerden oluşmasından kaynaklandığını, bunun önüne geçmek içinse sınavlarda yer alacak görevlilerin Gaziantep’ten götürülecek üniversite personelinden oluşması gerektiğini, o durumda bu sıkıntıların yaşanmasının önüne geçilebileceğini belirtiyorlar.

O GÜN OKULDA YAPILAN TÜM SINAV İPTAL EDİLMELİ

Ayrıca, gazetemize bilgi veren eğitimciler, sadece bir salondaki sınavın değil, o gün okulda yapılan tüm salonlardaki sınavın iptal edilmesini, sınavın yeniden yapılması gerektiğini belirtiyorlar.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi