lok_dXUff.jpg

Gazetemiz geçtiğimiz günlerde Cerablus MYO’da yapılan YÖS sınavı esnasında soruların sosyal medyaya düştüğünü, daha sonra bir salondaki sınavın iptal edildiğini haberleştirmişti. Konu hakkında okul tarafından gazetemize bilgi notu gönderildi.



26 Temmuz 2023 Çarşamba
Gaziantep

Gazetemiz geçtiğimiz günlerde,’’Cerabrus MYO’da kafalarda soru işaret bırakan sınav’’ başlığıyla bir haber yayınlamış, söz konusu haberde Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı Cerabrus MYO’da yapılan YÖS sınavı esnasında sorular sosyal medyada düştüğünü, bu gelişmenin ardından okul yönetiminin sadece bir salondaki sınavı iptal ettiğini, ancak konu hakkında bilgi aldığımız bazı eğitimcilerin sadece bir salondaki sınavın iptal edilmesinin yeterli olmayacağını ve o gün yapılan tüm sınavların iptal edilmesi gerektiğine dikkat çekmiştik.

OKULDAN BİLGİ NOTU GÖNDERİLDİ

Haber sonra sınavın yapıldığı Cerablus MYO yönetimi tarafından gazetemize bir bilgi notu gönderildi. Söz konusu bilgi notunda, sınav koordinatörlüğünün sınav esnasına bir salonda kural ihlali tespit ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

‘’15.07.2023 cumartesi günü Gaziantep Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (GAUZEM) tarafından Cerablus’ta Yabancı Öğrenci Seçme (YÖS) sınavı her türlü güvenlik tedbirleri alınarak tamamlanmıştır. Sınav koordinatörlüğü olarak, sınav esnasına bir salonda kural ihlali olduğu tespit edilip, tutanak altına alınmıştır. GAUZEM tarafından yapılan incelmelerde elde edilen bulgular sonucunda söz konusu salonda toplu kural ihlali tespit edilmiş ve bu salondaki adayların sınavları Gaziantep Üniversitesi sınav yönetmeliği uyarınca iptal edilmesine karar verilmiştir. Diğer merkezlerde ve salonlarda aynı inceleme yapılmış ve herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmamıştır.

Sınav koordinatörlüğü ve meslek yüksek okulu müdürü olarak ilgili salonda salon başkanı olarak görev yapan kişi hakkında inceleme başlatılmış ve akabinde açığa alınarak, sözleşmesi iptal edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’ denildi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi