rt_05JS0.jpg

Gazetemiz geçtiğimiz günlerde ‘Türkiye’de gramajı en düşük ve en pahalı halk ekmek Gaziantep’te’ demişti. Haberimizin ardından açıklama yapan CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, “Vatandaşların en temel ihtiyacı olan ekmek bile artık ulaşamaz noktaya geldi” dedi.



28 Temmuz 2023 Cuma
Gaziantep

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Haydi’ ekmek büfelerinde sattığı ekmeğe yüzde 83 oranında zam yapmasının ardından gazetemiz konuyu günlerce gündeme getirmiş, Gaziantep’te satılan halk ekmeklerin poşeti ile 186 gram geldiğini, buna karşın çoğu büyükşehirler içerisinde en pahalı halk ekmeğin Gaziantep’te satıldığına dikkat çekmişti.

CHP’Lİ MERİÇ’TEN AÇIKLAMA

Gazetemizin haberinin ardından CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç bir basın açıklaması yaparak, Gaziantep’te vatandaşın en temel ihtiyaç olan ekmeğe bile artık ulaşamaz noktaya geldiğini söyledi.

Meriç, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemiz uygulanan yanlış ekonomik politikaların sonucu olarak büyük bir ekonomik buhranın içerisinde. Bu ekonomik buhranda vatandaşlarımızın yanında yer almak, onların geçim sıkıntısını hafifletmek için hepimize büyük görevler düşerken, en büyük görev ise belediyelere düşmektedir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Haydi Ekmek büfelerinde satılan 200 gram ekmeğin fiyatı büyük bir zamla 5.5TL’ye çıkarılmıştır.

İstanbul, Ankara, Mersin, Adana Büyükşehir Belediyelerinin halk ekmek fiyatlarına baktığımızda,

27.07.2023 tarihi itibariyle:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 250 Gr Halk ekmeği 5TL’ye,

İzmir Büyükşehir Belediyesi 210 Gr Halk ekmeği 4TL’ye,

Ankara Büyükşehir Belediyesi 250 Gr Halk ekmeği 5 TL’ye,

Mersin Büyükşehir Belediyesi 200 Gr Halk Ekmeği 2,5TL’ye,

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise 200 Gr ekmeği 5.5TL’ye satmaktadır.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin diğer büyükşehir belediyeler içeresinde hem gramaj olarak düşük, hem de en yüksek fiyata ekmek satması kabul edilemez bir durumdur. Vatandaşımız, en temel ihtiyacı olan ekmeğe bile artık ulaşamaz noktaya gelmiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yüksek fiyata sattığı halk ekmeğin fiyatını tekrar gözden geçirmesini, bu fiyatın düşürülmesini talep ediyoruz” dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi