er_3S8EL.jpg

Geçtiğimiz günlerde yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinde, büyükşehir belediyesinin Adıyaman’a park, çevre düzenlemesi yapması için yetki istendi. CHP’li üyeler bu maddeye tepki göstererek,‘’Ak Partili Maraş ve Adıyaman belediyelerine yardım ediyoruz, ama Hatay’a bir lira destek vermiyoruz. Neden? Hatay’ı CHP’li belediye yönettiği için mi?’’ dediler.



31 Temmuz 2023 Pazartesi
Gaziantep

Deprem sonrası yapılan belediye meclislerinden önce 3 milyar, daha sonra ise 3.5 milyar TL borçlanma için yetki alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen illerden birisi olan Adıyaman’ın merkez ve ilçelerinde peyzaj ve park yapacak. Geçtiğimiz günlerde yapılan belediye meclisine, bu çalışmaların yapılabilmesi için madde getirildi ve Adıyaman Belediyesi ile protokol yapmak için Başkan Fatma Şahin’e yetki verildi.

CHP’LİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Söz konusu maddeye, CHP’li üyeler tepki gösterdi. Gaziantep kent merkezinin, İslahiye, Nurdağı ilçelerinin depremlerden etkilenen bölgeler arasında yer aldığını belirten CHP’liler, ''Belediyenin her meclis borçlanmaya gittiği bir ortamda, önceliği kendi şehrimiz ve ilçelerimize verelim'' dediler. CHP’lilerin bu tepkisine cevap veren belediye başkan vekili ve oturumu yöneten isim olan Osman Toprak,’’Belediye olarak Nurdağı ve İslahiye’de gereken çalışmayı yapıyoruz. Adıyaman, Maraş, Hatay Gaziantep’ten daha kötü durumda. O nedenle, oralara yardım etmek istiyoruz.’’ dedi.

HATAY’I CHP’Lİ BAŞKAN YÖNETTİĞİ İÇİN Mİ DESTEK OLMUYOR SUNUZ?

Toprak’ın bu açıklamasına CHP’li üyelerden itiraz geldi. CHP’liler, belediyenin Ak Partili isimlerin yönettiği Maraş ve Adıyaman’a her türlü desteği verdiğini, ama yok olan Hatay’a bir lira bile destek vermediğini belirterek, ’’Hatay’ı CHP’li başkan yönettiği için mi hiç destek vermiyoruz?’’ diye sordular.  

GEREKİRSE ORAYA DA VERİRİZ

CHP’lilerin bu çıkışına Toprak, gerekirse oraya da destek veririz diyerek geçiştirdi. CHP’nin İslahiye meclis üyesi ise, ’’Seçimden önce ilçemizde bir parkın onarımının yapılmasını istemiştik. Ama yapılmadı. Üstüne bir de deprem gelip geçti. İslahiye’de park ve onarım yapılmazken, başka bir kente park yapılmasını istemiyoruz.’’ dedi.

MADDE OY ÇOKLU İLE GEÇTİ

CHP’lilerin itirazlarına rağmen söz konusu madde Ak Parti ve MHP’lilerin oyları ile meclisten geçti. Şimdi gözler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Adıyaman’da yapacağı çalışmalara çevrildi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi