lo_HO69v.jpg

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Türkiye’de silahla işlenen suçlardaki artış ve bireysel silahlanmayı önleyici düzenlemeler hakkında TBMM'ye kanun teklifi verdi.



4 Ağustos 2023 Cuma
Gaziantep

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Türkiye’de silahla işlenen suçlardaki artış ve bireysel silahlanmayı önleyici düzenlemeler hakkında TBMM'ye kanun teklifi verdi.

TBMM Başkanlığı'na yazılı kanun teklifi veren Meriç, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’de silahla işlenen suçlardaki artış önemli boyutlara ulaşmıştır. Bu artışın en önemli sebebi bireysel silahlanmayı önleyici düzenlemeler yapılmaması, yasadışı yollarla silah temininin kolay ve yaygın hale gelmesi ve ruhsatsız silah bulundurma ve taşıma cezalarının düşük olmasıdır.

Geçtiğimiz yıl ülkemizde sadece medyaya yansıyan silahlı şiddet olayı sayısı 3 bin 984’tür. Ülke genelinde yaşanan bu silahlı şiddet olaylarında 2 bin 278 insanımız öldürülmüş, 4 bin 231 vatandaşımız yaralanmıştır.

Düğünlerde, asker uğurlamalarında, seçim ve maç kutlamalarında, meskûn mahaller ile bağ evleri gibi yerlerde eğlence amacıyla silahlar ateşlenmekte ve kaza kurşunuyla insanlarımız ölmekte ya da ciddi yaralar almaktadır. İllegal olarak temin ettikleri, taşıma ya da bulandırma ruhsatı olmayan silahları olan şiddet yanlısı insanlar trafikte, iş ya da özel yaşamlarında karşılaştıkları sorunları silah ateşleyerek aşmaya çalışmaktadır.

Dolayısıyla silahlar, cinayet ve yaralama vakalarının yanı sıra intihar, soygun, gasp gibi hadiselerin de yaygınlaşmasına neden olmaktadır. Sonuç olarak yasalara uyan, ateşli silahlardan uzak duran vatandaşlarımız arasında can güvenliği başta olmak üzere korku ve huzursuzluk artmaktadır. İnsanların yasal olmamasına rağmen silah temin etmeyi göze almasının başlıca sebebi ise cezaların yetersizliğidir.

Bireysel silahlarla işlenen suçların neden olduğu mağduriyetleri önlemek, toplumun huzuru ve vatandaşlarımızın güvenliği için bireysel silahlanmayı önleyici düzenlemeler yapılması ruhsatsız silah bulundurmayı ve taşımayı caydırıcı yasal düzenleme önem arz etmektedir.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi