xc_X4fbO.jpg

Bütçe kalmadığı için hemen hemen her meclise borçlanma maddesi getiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, olan kaynağı da çar çur ederek harcıyor. Belediye şimdi ise bakkalların servis için kullanması için binlerce bisikleti esnafa hediye ediyor.



9 Ağustos 2023 Çarşamba
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son birkaç ay içerisinde meclisten önce 3, daha sonra ise 3.5 milyar TL olmak üzere, toplam 6.5 milyar TL borçlanma yetkisi aldı. Meclis üyeleri yatırım yapılabilmesi için borçlanmaya onay verirken, belediyenin olan bütçesi de adeta savruluyor.

BOL BOL BİSİKLET DAĞITILIYOR

Seçim öncesi durumu iyi olan binlerce kişiye hediye bisiklet dağıtan belediye, seçimden sonra da binlerce esnafa bisiklet hediye etti. Dün Nizip ilçesindeki bakkallara 300 tane sepetli bisiklet dağıtan belediye, kent merkezindeki bakkallara ise 3 bin tane bisiklet dağıttı.

TEPKİ ÇEKİYOR

Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden birisi olan ve her yıl 300-500 milyon TL faiz ödeyen Fatma Şahin önderliğindeki belediyenin bütçeyi har vurup harman savurması tepkilere neden oluyor.

NEREDE KALDI TASARRUF?

Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla, daha sonra ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzayla yayınlanan ve kurumlara gönderilen genelgelerde tasarruf yapın deniliyor. Ancak Gaziantep Büyükşehir de ne genelge dinleyen var, ne de mali disiplin.



cv_CB65P.jpg 1 / 3

df_WwA3y.jpg 2 / 3

k_iMwxk.jpg 3 / 3




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi